El govern de Castelldefels consolida i reforça la forta inversió social de 2021 aprovant els nous pressupostos municipals

Política.

El Ple Municipal va aprovar els Pressupostos 2022 a la sessió extraordinària celebrada el passat dijous 2 de juny.
El Ple Municipal va aprovar els Pressupostos 2022 a la sessió extraordinària celebrada el passat dijous 2 de juny.

Uns comptes que consoliden l'esforç social i de recuperació econòmica per tornar a la normalitat pre-COVID i que segueixen la línia marcada als Pressupostos de l'any 2021.

El regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica i Financera, Jordi Vendrell (ERC), ha manifestat que "l'any 2021 vàrem aprovar els Pressupostos més socials que mai ha tingut Castelldefels. Enguany, consolidem aquests Pressupostos amb un clar accent social, reforçant les polítiques republicanes i d'esquerres a la nostra ciutat per no deixar ningú enrere. A més, aquests comptes són els comptes del retrobament amb els nostres veïns i veïnes, el retorn de les relacions socials, aquelles que la pandèmia ens ha negat. És per això que retornen les activitats al carrer i les celebracions populars, aquelles que fan que gaudim de la nostra ciutat."

El republicà també ha destacat a aquest mitjà que "es tracta d'uns Pressupostos que s'han elaborat buscant el màxim consens polític. Per aquest motiu, s'ha realitzat un esforç de negociació amb tots els grups municipals de l'oposició, i molt especialment amb Movem en Comú Podem. L'objectiu sempre ha estat reconstruir els ponts que s'han anat trencant durant aquest mandat i mirar d'assegurar la continuïtat de les polítiques d'esquerres més enllà de 2023. Malauradament, MOVEM s'ha posicionat novament al costat del PP. Per la nostra part, seguirem cercant el retrobament de les forces progressistes i republicanes del municipi, per tal de seguir fent de Castelldefels una ciutat feminista, inclusiva, sostenible i educadora."

Els comptes municipals, que inclouen el Pressupost de l'Ajuntament i els estats de previsió de despeses i ingressos de les societats mercantils (JARFELS S.A. i Serveis Ambientals de Castelldefels, S.A.), superen els 85,9 milions d'euros i són marcadament socials, aposten per la sostenibilitat mediambiental i pel suport a l'economia local, mantenint el compromís de congelació dels impostos, taxes i preus públics, vigent des de l'inici de la pandèmia.

En aquest sentit, segueixen la línia marcada amb els comptes municipals de l'any 2021, apostant per la promoció i reactivació econòmica de la ciutat i aplicant els compromisos adquirits per sortir de la crisi de la COVID-19 inclosos a l'Acord de Ciutat.

El nou Pressupost es busca retornar al nivell de serveis pre-COVID, potenciant la promoció del comerç i el turisme (amb increments del 16,9% i del 3,88% respectivament).

I la seguretat ciutadana i el reforç de la convivència al municipi (amb nous equips mòbils, més efectius de la Policia Local, reforçant la mediació al carrer, etc).

També la recuperació de l'activitat cultural i social de carrer i una aposta clara per millorar els serveis a les persones amb la mirada posada en el retorn progressiu a la normalitat post-COVID (amb una millora dels equipaments esportius, augment de les partides destinades a Cultura i Festes, etc).

Comentaris

Miguel Diaz Castelldefels
3.

Es una vergüenza que un Ayuntamiento que se define como progresista y Republicano prefiere pactar con la derecha Cs. y la trasfuga que con un grupo de izquierdas como Movem en Comu Poden.

Joan Lluis Amigo Castelldefels
2.

La notícia S’oblida d’informar q aquest pressupostos tan progressistes i republicans s’han pactat amb C,s i la regidora trànsfuga

Ramon Morera Castelldefels
1.

Que un Ajuntament no aprovi el pressupost al Ple de Novembre, per que entrin en vigor a l'1 de gener, és un fracàs i un signe de mala gestió (ERC I PSC). Aquest no entraran en Vigor fins a juliol i l'agost vacances, són un pressupostos per 4 mesos.

Comenta aquest article