Estrena del documental '40 anys de socialisme a Sant Just la creació de l'agrupació i els primers projectes socialistes'

Política.

Arxiu.
Arxiu.

L'agrupació del PSC presenta un documental històric sobre els 40 anys de socialisme a Sant Just el pròxim dissabte, 11 de juny a les 20 hores, a la sala del Cinquantenari de l'Ateneu, situat al carrer Ateneu número 3.

El reportatge audiovisual recull el testimoni d'una quinzena de persones que van contribuir a la creació, l'impuls i la consolidació de l'agrupació local, i que van tenir un compromís ferm amb el socialisme i la llibertat.

Entre els testimonis recollits, hi ha José Fandos Félez, Jesús García González, Anna Hernández Bonancia, Salvador Clotas Cierco, Josep Lluís Solé Úbeda, Claudia Cortés Fernández, Josep Garriga Cardona, Bernardo Almendros, Joan Malagarriga Figa, Josep Maria Rañé Blasco, Isabel Badias Ferrer, Lluís Segura Romero, Pablo Rodríguez Grima i Ramón López Lozano.

Van ser moltes les persones que van participar en la creació i l'impuls de l'agrupació local, però s'ha hagut de seleccionar un nombre limitat de persones, d'acord amb els criteris d'una comissió de treball creada per aquest projecte de recuperació de la memòria històrica.

Aquest grup de treball va estar liderat a l'inici per l'anterior primer secretari de l'agrupació, Pere Joan Deniel Barnola, donat que aquest projecte es va iniciar l'any 2020.

L'empresa encarregada d'elaborar el documental ha estat Sabem.com, especialitzada en recuperar el patrimoni oral de pobles i ciutats de Catalunya.

A la filmació s'aborda la creació del primer nucli socialista a Sant Just, la creació de l'agrupació local, els forts vincles entre el socialisme i el sindicalisme obrer, les primeres campanyes electorals, la creació del primer govern de coalició encapçalat per Lluís Segura i la gestió municipal dels primers anys dels ajuntaments democràtics.

Tot un recorregut històric que es vol reivindicar, posant l'accent en el compromís individual de moltes persones en defensa d'un projecte col•lectiu que perdura fins al dia d'avui. El reportatge que es projecta el dissabte 11 de juny recull el període 1970-1990.

Està prevista l'emissió d'un segon reportatge sobre la història de l'agrupació local per a finals del 2022, on s'abordarà el període 1990-2022.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article