L'Agència Catalana de l'Aigua inspeccionarà fins al 30 de setembre la qualitat de les zones de bany a Catalunya

Salut.

S’aplicarà a 255 zones de bany litorals i en 13 d’interiors, amb la freqüència que estableix la Directiva europea d’aigües de bany.
S’aplicarà a 255 zones de bany litorals i en 13 d’interiors, amb la freqüència que estableix la Directiva europea d’aigües de bany.

En concret, es faran un mínim de 9 mostrejos a les zones de bany litorals (el primer dels quals es durà a terme el 13 de juny) i 5 a les zones de bany interiors (amb el primer mostreig el 27 de juny), més les repeticions que siguin necessàries en cas d’incidències.

Alhora avaluant la presència dels indicadors microbiològics d’Escherichia coli i enterococs intestinals que permeten avaluar la salubritat de les aigües de bany, i poder actuar i avisar en cas que es detecti puntualment alguna alteració temporal de la qualitat, que habitual pot estar motivada per pluges o alguna incidència puntual.

L’ACA farà tasques de vigilància ambiental i adoptarà mesures preventives en cas de registrar-se incidències, així com informació actualitzada diàriament i consultable a través del portal PlatgesCat, a partir del 17 de juny, sobre l’estat de les aigües de bany.

Aquest any es manté el mètode analític aplicat ja durant l’estiu de l’any passat, que permet l’obtenció de resultats analítics de manera més ràpida, reduint el temps de resposta de 2 a 1 dia, aplicant una de les metodologies acceptades per la Directiva europea d’aigües de bany.

Fins ara, els resultats de qualitat microbiològica de l’indicador enterococs intestinals s’obtenien en 48 hores i amb el nou mètode del Número Més Probable (NMP) es disposarà dels resultats en un màxim de 24-28 hores, millorant així el temps de comunicació amb els ens locals.

Els controls analítics de la qualitat sanitària de l’aigua es faran a través dels laboratoris de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (amb la col•laboració de l’Agència de Salut Publica de Barcelona, pel que fa a les mostres del litoral de Barcelona), tal i com s’ha fet en els darrers anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article