Alumnat de Begues Castelldefels i Gavà implicats en la construcció d'un picosatèl•lit

Emprenedors.

Arxiu.
Arxiu.

Begues serà un dels centres d'operacions d'un projecte internacional per al disseny, el desenvolupament i la posada en òrbita d'un picosatèl•lit per part d'estudiants de batxillerat i de graus tecnològics i d'enginyeria de l'Estat espanyol, d'Argentina i d'Egipte.

Un picosatèl•lit és un satèl•lit artificial de dimensions molt reduïdes i un pes inferior a un quilo, a més, en desintegrar-se a l'atmosfera, gairebé no generen residus a l'espai.

El projecte està coordinat per l'empresa argentina Innova Space i per la seu beguetana de Tbkids, una empresa que ofereix projectes tecnològics, robòtica, programació i disseny de videojocs adreçats a infants i joves, a més de formació extraescolar en tecnologia.

La intenció és la de repetir l'experiència d'Innova Space, entitat que ja ha llançat un picosatèl•lit alimentat amb panels solars i que actualment ofereix serveis al sector primari del país sud-americà, com el control de l'agricultura i la ramaderia.

En aquest nou projecte hi ha involucrats alumnes tant de Begues com de Gavà i de Castelldefels, però també de Valdepeñas (Ciudad Real), del Caire i de l'Escola Tècnica nº 5 de Mar de la Plata d'Argentina.

A Begues, i adaptant les tasques al coneixement de l'alumnat, és previst fer el disseny i la programació del picosatèl•lit, a més de construir-ne algunes peces amb impressores 3D, la funció de l'aparell encara està per determinar.

El projecte està ara en una fase preparatòria, amb trobades virtuals on es plantegen el repartiment i la coordinació de cada grup d'estudiants.

És previst que els treballs comencin al setembre de manera independent a cada grup, de forma que el picosatèl•lit es pugui posar en òrbita en un parell d'anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article