La igualtat de gènere centra les inquietuds dels consells d'Infants i d'Adolescents de Sant Joan Despí

Societat.

Han presentat a l'alcaldessa les propostes que han treballat durant aquest curs per millorar la ciutat.
Han presentat a l'alcaldessa les propostes que han treballat durant aquest curs per millorar la ciutat.

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha rebut als consellers i conselleres en l'acte de cloenda del curs en el qual ha conegut de primera mà la feina realitzada.

Per aquest curs, l'alcaldessa els va demanar propostes de millora en els àmbits de la igualtat de gènere; el canvi climàtic; la remodelació d'espais de la ciutat i projectes sobre com s'imaginen el Sant Joan Despí del futur.

Entre les propostes que ha presentat el consell destaquen l'organització de xerrades de sensibilització envers la igualtat de gènere o l'habilitació de punts liles, destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre actituds masclistes.

En aquest àmbit, la principal acció ha estat la realització d'un vídeo que mostra els rols i els esterotips de gènere que es va projectar durant l'acte de cloenda.

Respecte a les propostes relacionades amb el canvi climàtic, els nens i nenes han participat activament en una jornada de neteja dels camins agrícoles de Sant Joan Despí.

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, els va animar a continuar treballant i aportant propostes que millorin la qualitat de vida a la ciutat. 

El Consell d'Infants és un òrgan consultiu i participatiu de l'alcaldessa format per representants de l'alumnat de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Sant Joan Despí.

D'altra banda, el 7 de juny es va fer l'acte de cloenda del Consell d'Adolescents de Sant Joan Despí, integrat per representants de 2n i 3r d'ESO dels centres de secundària de la ciutat. Durant la seva trobada amb l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, el consell va presentar les diferents accions treballades.

Els nois i noies van traslladar a l'alcaldessa els temes que han prioritzat aquest curs al voltant de diferents àmbits temàtics com la igualtat de gènere, l'expressió artística al carrer o la difusió del consell entre la gent jove de Sant Joan Despí.

En aquests mesos han participat en els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones; han fet una campanya per donar-se a conéixer als instituts, i fins i tot han organitzat una Trobada d'Art i Música al carrer.

En l'àmbit del canvi climàtic el consell ha aportat idees per a la redacció del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecológica de Sant Joan Despí i en el projecte Waterwall.

Una iniciativa col•laborativa que està duent a terme Aigües de Barcelona amb els instituts de la ciutat per desenvolupar un mural artístic a l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article