Finalment l'Acadèmia Cultura de l’ Hospitalet s’ integra a l'oferta pública de la localitat i es garanteix la seva continuïtat

Societat.

Educació i l’Ajuntament treballen de forma conjunta en la planificació de l’oferta educativa al municipi.
Educació i l’Ajuntament treballen de forma conjunta en la planificació de l’oferta educativa al municipi.

El conseller i l’alcaldessa han visitat les obres de l’edifici que acollirà l’alumnat de l’Escola Ernest Lluch, un centre que estava totalment en mòduls i que el proper setembre ja iniciarà les classes en el nou espai.

Una obra nova que té una inversió de gairebé 5 milions d’euros, un equipament llargament reivindicat per la comunitat educativa del barri.

Una altra de les novetats per al proper curs a l’Hospitalet és la integració de l’Acadèmia Cultura, fins ara centre concertat que passarà a integrar-se a la xarxa pública del Departament d'Educació.

Cal recordar que el Govern va aprovar la modificació del Decret llei d’integració de centres, una mesura que fa possible que l’Acadèmia Cultura passi a titularitat d’Educació. Amb l’adaptació de la normativa, es podrà ampliar l’oferta pública a la zona de Collblanc-Torrassa.

Així, quan l’alumnat de l’Ernest Lluch iniciï el proper curs al nou espai, la majoria de l’alumnat de l’Acadèmia Cultura s’escolaritzarà en els mòduls que actualment ocupa l’Escola Ernest Lluch.

Al solar on hi ha ara els mòduls de l’Ernest Lluch -un cop l’Ajuntament de l’Hospitalet adapti el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de poder aixecar un centre educatiu de més alçada que la permesa actualment-, el Departament preveu construir un centre de gran capacitat per donar resposta les necessitats d'escolarització de la Torrassa.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que “hem manifestat a l'Ajuntament el compromís de seguir incrementant l'oferta pública de l'Hospitalet i adaptarem les construccions a la singularitat del municipi, amb barris densament poblats i amb solars de dimensions més reduïdes, d'acord amb les normes urbanístiques municipals”.

El Departament d'Educació i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat treballaran conjuntament per ampliar l’oferta pública els propers cursos a escoles i instituts.

La modificació del POUM del municipi permetrà la construcció de centres educatius de més alçada del que ara està previst, per tal de guanyar el màxim de places possibles públiques als diferents barris.

Amb la integració a la titularitat pública, Educació mantindrà el professorat amb contracte fix del centre i també la cohesió de tot el seu alumnat i de la seva comunitat educativa. El nou institut escola tindrà una nova direcció i un nou equip directiu, funcionaris del Departament d'Educació.

El proper curs, el municipi disposarà d’un total de de 56 grups públics i 37 concertats a l’infantil 3, això representa un increment de 6 grups respecte el curs passat per fer front a la reducció de ràtio a 20 places per grup. L’increment és de 3 grups públics i 3 de concertats respecte el passat curs.

Pel que fa al percentatge de sol•licituds que han aconseguit la primera opció triada a la preinscripció, són el 89,3%, i un 4,5% ho han fet en segona opció.

Respecte a 1r d’ESO, el Departament d'Educació oferta pel curs 2022-2023 un total de 85 grups, del quals 48 són grups públics, els mateixos del curs passat, i 1 grup menys concertat. El percentatge d’assignacions en la primera opció sol•licitada a la preinscripció és del 84,8% i en segona opció el 8,3%.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article