El Servei d'atenció a les víctimes de Sant Feliu facilita la detenció d'un agressor a França

Societat.

Així com la protecció i serveis necessaris a la família de la víctima.
Així com la protecció i serveis necessaris a la família de la víctima.

Els fets es van iniciar quan el SAV va rebre una trucada al telèfon d'atenció a les víctimes, 93 666 15 43, d'una veïna que alertava de la situació de possible maltractament que una familiar patia a París per part del seu marit.

Els serveis tècnics del SAV es van reunir amb la denunciant, qui va aportar gravacions en què es podia comprovar tant com es perpetraven actes de maltractament i vexació, com la crida d'ajut immediat per sortir d'aquesta situació per part de la víctima.

Des del Servei d'atenció a les víctimes es va iniciar una investigació per trobar el parador de la víctima i la seva família i, després de diverses gestions amb organismes públics supranacionals, aquestes es localitzen a França.

A partir d'aquí, l'actuació combinada de Policia Local i Mossos d'Esquadra acaba amb la instrucció de diligències que posa en coneixement de la policia francesa els fets dels que es tenen coneixement, i que segurament es continuïn produint al seu país.

Finalment la policia gal•la procedeix a la detenció d'aquest home, i garanteix tant a la víctima com als seus dos fills menors d'edat la protecció i serveis necessaris perquè aquests puguin tenir una vida digna, tranquil•la i sense violència.

El Servei d'Atenció a les Víctimes (SAV) és una iniciativa implementada per la Policia Local de Sant Feliu, que s'adreça a les persones vulnerables per qualsevol situació, o amb problemàtiques derivades tant de la violència de gènere, com de tota violència relacionada amb discriminació, odi o intolerància.

Es tracta d'un servei que, com posa de manifest aquesta gestió, pot atendre situacions diverses amb el denominador comú de la violència, tant de les pròpies víctimes que la pateixen com de persones properes que puguin sentir-se amenaçades i decideixen confiar en un servei referent i proper.

Des de la posada en marxa d'aquest servei al 2021, s'han desenvolupat un total de 263 actuacions, i s'ha fet el seguiment de fins a 331 casos, la majoria d'ells relacionats amb gent gran (144) i víctimes de violència de gènere (66).

La ciutadania pot adreçar-se a aquest servei de manera segura i confidencial trucant al telèfon 93 666 15 43, o enviant un correu electrònic a policialocal.sav@santfeliu.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article