Inaugurat el Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona un centre monogràfic d’oncologia pediàtrica pioner a l’Estat i a Europa

Salut.

El centre s’ha finançat gràcies al suport de 15 donants fundadors i milers de donatius de la societat civil que han permès recaptar els 37MEUR.
El centre s’ha finançat gràcies al suport de 15 donants fundadors i milers de donatius de la societat civil que han permès recaptar els 37MEUR.

El Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Centre Barcelona obrirà les seves portes a finals de juny, i ha estat possible gràcies a la col•laboració tant dels 15 donants fundadors, com dels milers de donatius de la societat civil, que han permès recaptar els 37 milions d’euros necessaris per a construir aquest equipament.

Amb l’obertura d’aquest nou centre, que pertany a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, es preveu augmentar un 35% la capacitat de l’hospital d’atendre nous casos de càncer pediàtric cada any, passant dels quasi 300 actuals als 400 anuals.

El centre atendrà pacients d’arreu de l’estat i d’altres països, especialment de Llatinoamèrica, on també desenvolupa programes formatius locals per als seus especialistes.

L’equipament s’ubica en un edifici de 14.000 metres quadrats connectat al propi Hospital Sant Joan de Déu mitjançant una galeria coberta elevada i té cinc plantes, de les quals un 70% es destinen a espais per a l’assistència mèdica, mentre que un 30% està destinat als espais per a la investigació i el desenvolupament.

Disposa de 37 habitacions individuals, 8 cambres per al trasplantament, 28 box per a l’hospital de dia i 21 consultes externes. Hi treballarà un equip professional multidisciplinar de més de 150 persones.

Les noves instal•lacions contribuiran a seguir incrementant la capacitat de curació del càncer infantil i adolescent oferint una atenció integral i personalitzada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article