304 nous autobusos sostenibles per als serveis de gestió indirecta de l’ àrea metropolitana

Societat.

Aposta total per la sostenibilitat al transport col·lectiu.
Aposta total per la sostenibilitat al transport col·lectiu.

La presentació, que s’ha celebrat a Sant Boi de Llobregat ha comptat amb l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, i ha coincidit amb la posada en circulació dels primers 22 vehicles nous al servei d’autobús Barcelona-Sant Boi de Llobregat.

“Amb aquest pla de renovació de més de 300 nous vehicles per a la flota de Bus Metropolità de l’AMB fem un nou pas important. Significa una inversió de 120 milions d’euros i suposarà que, l’any 2023, més d’un 60% de la flota de Bus Metropolità serà sostenible”, ha explicat Poveda vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB durant l’acte.

Fins al primer trimestre del 2023, l’AMB anirà incorporant aquests nous autobusos híbrids i elèctrics a la flota de Bus Metropolità de l’AMB de gestió indirecta, per substituir els vehicles antics més contaminants i assolir una flota més neta i sostenible.

La mesura s’emmarca en l’estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l’aire i és una de les fites del Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024 (PMMU 2019-2024).

Actualment, als serveis de Bus Metropolità de gestió indirecta de l’AMB hi ha més de 850 autobusos en servei, dels quals el 31 % formen part de la flota sostenible (28 % híbrids i 4 % elèctrics).

Després d’aquesta renovació, la flota sostenible de l’AMB passarà a ser del 64 % (52 híbrids dièsel-elèctric, 2 % híbrids endollables i 9 % elèctrics).

D’aquests 304 nous autobusos sostenibles que anirà rebent l’AMB, avui es posen en circulació els primers 22 autobusos híbrids al servei de Barcelona-Sant Boi de Llobregat. Aquest servei inclou 12 línies de Bus Metropolità i quatre línies urbanes (SB1, SB2, SB3 i L46).

D’aquí a finals d’any, arribaran 100 nous vehicles més, el 16 de juliol, entraran en servei 13 autobusos nous, aportats pel nou operador, per al servei de Bus Metropolità Barcelona-Sant Boi.

Al desembre, arribaran 87 nous autobusos per al servei del Baix Llobregat sud (45 híbrids, 12 elèctrics, 18 híbrids endollables), i durant el primer trimestre del 2023 arribaran els 187 nous autobusos restants. 40 autobusos al servei Barcelona-Sant Boi: d’aquests, 28 autobusos seran estàndard híbrids i 12 seran articulats híbrids, 49 autobusos al servei Baix Llobregat sud: 28 autobusos híbrids i 21 d’elèctrics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article