L’AMB i els 8 ajuntaments metropolitans costaners posen en marxa un dispositiu especial de cara a la revetlla de Sant Joan

Societat.

Consisteix en una neteja intensiva de les platges que començarà a les 6 de la matinada del 24 de juny.
Consisteix en una neteja intensiva de les platges que començarà a les 6 de la matinada del 24 de juny.

L’objectiu d’aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora tenir les platges en bones condicions a primera hora del matí de l’endemà.

El dispositiu serà eficaç gràcies a l’actuació fonamental de la Policia Local i el recolzament dels Mossos d’Esquadra en alguns municipis. Aquests cossos de seguretat s’encarregaran d’advertir a tothom que abandoni l’espai de sorra per garantir l’òptim treball dels efectius de neteja i alhora garantir la seguretat dels usuaris, tot acompanyant el dispositiu de neteja que pentina totes les platges.

L’AMB recorda que està prohibit fer fogueres a totes les platges amb un doble objectiu: evitar cremades i prevenir la presència de residus perillosos, que a més contaminen la sorra de la platja.

Els usuaris de les platges hauran de fer servir els contenidors per llençar les deixalles i evitar que les platges es converteixin en veritables abocadors durant unes hores. Es recomana dipositar els residus en bosses i deixar-los al contenidor de la platja o del carrer.

Jordi Bordanove, coordinador de promoció i conservació d’espai públic, ha explicar el següent: “La vocació per tenir unes platges metropolitanes de qualitat i gestionar-les com a veritables sistemes naturals requereix ajuda i conscienciació per part de la societat."

I continuava, "ja que la pressió humana d’una nit de revetlla provoca un impacte ambiental important en uns espais cada cop més sensibles, on la biodiversitat té un paper fonamental en la seva naturalització. Hi ha moltes espècies que, també a la nit, comparteixen l’espai amb nosaltres i també les hem de respectar.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article