L'Hospitalet tindrà un punt de la Xarxa SAI LGBTI+

Societat.

Aquesta nova oficina se sumaria als 111 punts SAI que hi ha repartits per tot el país.
Aquesta nova oficina se sumaria als 111 punts SAI que hi ha repartits per tot el país.

La conselleria d’Igualat i Feminismes han signat un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet per obrir un nou punt de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+.

Tal com ha explicat la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge Mestre, per al Departament era clau “disposar d’un punt SAI a l’Hospitalet, la segona ciutat més gran de Catalunya”.

En aquest sentit, ha destacat la importància de la Xarxa SAI com a eina estratègica de les polítiques públiques LGBTI+ en coordinació amb els ens locals.

“La Xarxa SAI és una xarxa de país que es construeix en corresponsabilitat, des del Departament d’Igualtat i Feminismes i, des dels municipis i consells comarcals” ha apuntat Verge.

Respecte al finançament, la consellera ha detallat que amb l’obertura d’aquest nou punt de la Xarxa SAI “es multiplicarà per 17 el finançament que rebrà L'Hospitalet per a l'atenció a les polítiques LGBTI”.

Un cop signat el conveni, l’alcaldessa, Núria Marín, ha volgut destacar que “amb la incorporació del servei a la Xarxa SAI la ciutat fa un salt endavant, ja que suposa un increment de recursos per desplegar polítiques públiques que garanteixin els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, i erradicar possibles actituds homòfobes, bifòbiques i trànsfobes”.

Els SAI LGBTI són centres d’atenció a la població que busquen sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTI-fòbia.

Oficines d’atenció directa que donen resposta a les situacions de discriminació, així com a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la població en relació amb la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI.

Per exemple, es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit o el certificat ‘Faig constar’ a les persones trans*, un document acreditatiu que vincula el DNI, NIE, el passaport o el llibre de família corresponen a la targeta sanitària de la persona titular del certificat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article