La empresa de Cornellà Mapsi Photonics s’ emporta un dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana

Emprenedors.

Uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques que han sorgit en els darrers cinc anys a la metròpolis de Barcelona.
Uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques que han sorgit en els darrers cinc anys a la metròpolis de Barcelona.

Aquesta és la primera edició dels premis convocats pel Centre d'Empreses Procornellà i l'AMB, l'ens que aporta la dotació econòmica dels guardons. L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, i del vicepresident executiu de l'AMB i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón.

Ambdós han coincidit en ressaltar l'ecosistema d'innovació que creen les empreses de la metròpolis de Barcelona, una innovació sostenible, eficient i creativa.

Més d'un centenar d'empreses van iniciar el procés d'inscripció després que s'obrís la convocatòria el passat mes de maig, que s'adreçava a persones físiques o jurídiques en actiu que haguessin iniciat la seva activitat empresarial entre l'1 de gener del 2017 i el 31 de desembre del 2021.

I amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona, i que presentessin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

A la categoria de millor iniciativa empresarial en l'àmbit de la indústria, el premi ha estat per a Mapsi Photonics, amb seu a Cornellà de Llobregat.

Es tracta de fabricants de filtres òptics per detectar gasos i monitorar processos a temperatures elevades. El procés és molt més senzill, més net i menys costós que el de la tecnologia actual, ja que fa servir el silici macroporós, una tecnologia capdavantera que no utilitza materials contaminants. L'activitat de Mapsi Photonics està enfocada al mercat de la detecció infraroja i té aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article