La primera pedra del tercer CAP de Castelldefels es col•locarà a la primavera de 2023

Salut.

Una imatge del projecte.
Una imatge del projecte.

La regidora de Salut, Lourdes Armengol, ha manifestat que "estem molt contents que finalment aquest tercer CAP sigui una realitat. Fins ara hem disposat de dos Centres d'Atenció Primària: el CAP El Castell i el CAP Can Bou, espais molt útils i amb uns equips de professionals de gran qualitat, però amb l'increment de la població i la creixent diversitat de perfils han anat esdevenint insuficients."

La republicana ha afegit també que "és un projecte que ens ha agradat, però que no ha sigut fàcil. El terreny té un pendent, que complicava el disseny. Ja podem dir que hi haurà tres plantes i una unificació de la pediatria de la nostra ciutat. Tindrem servei d'atenció primària, rehabilitació i salut mental, tot concentrat en un mateix edifici. Jo crec que és una molt bona notícia per a la nostra ciutat."

Situat en uns terrenys cedits per l'Ajuntament al Govern català, a la confluència de l'Avinguda Lluís Companys i el carrer Doctor Trueta (molt a prop de la pista poliesportiva de Can Roca), l'edifici tindrà una estructura de planta baixa més dues plantes i comptarà amb envolvent de fusta i una coberta verda.

Comptarà amb tres accessos diferents, per a cada un dels serveis: accés principal al CAP (Avda.Lluís Companys), accés al servei de rehabilitació (cantonada Avda.Lluís Companys - c/Dr Trueta) i al servei de salut mental (c/Dr.Trueta).

L'edifici, obra de l'estudi Albert VitallerArquitectura SLP, tindrà una superfície de 3.752 metres quadrats construïda, comptant tots els serveis adscrits.

El pressupost per fer realitat l'equipament, sense comptar amb el cost del mobiliari, arribarà fins als 7,3 milions d'euros. El CAP situat a la Muntanyeta oferirà servei d'atenció primària, de rehabilitació i de salut mental.

El Servei d'Atenció Primària diferenciarà l'Àrea assistencial de medicina de família (ciutadania de 15 anys en endavant de Can Roca, Montmar, Muntanyeta i part del barri Centre) i l'Àrea assistencial d'atenció pediàtrica (usuaris de 0 a 14 anys de la ciutat). En cap cas, malgrat els rumors apareguts en els darrers temps, acollirà cap servei d'atenció a drogodependències.

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha manifestat "celebrem que el projecte del 3r CAP vagi agafant cara i ulls després de tants i tants anys de retard. Aquest equipament és un deute històric que la Generalitat tenia amb els veïns i veïnes de Castelldefels. És un plaer, per tant, estar posant les bases per a que més aviat que tard comencin les obres del que serà el nou CAP de la ciutat."

Ha conclòs dient que "els anys de reunions i negociacions valen la pena quan al final es materialitzen en millorar la vida de la nostra ciutadania. Un espai que aportarà nous serveis als castelldefelencs i les castelldefelenques com Atenció Primària, Rehabilitació, i la més necessària que mai, Salut Mental."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article