El 18% de les empreses que participen al programa “Accelera el creixement” són del Baix Llobregat

Economia.

El programa ofereix a les pimes un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per realitzar-lo.
El programa ofereix a les pimes un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per realitzar-lo.

Aquest 2022 es compleixen 10 anys de la posada en marxa del programa “Accelera el Creixement”, impulsat per PIMEC i la Diputació de Barcelona, amb dades que certifiquen el seu “alt retorn per a les empreses”: augment mitjà de les plantilles en un 28% (s’han creat 1.713 nous llocs de treball en les empreses participants en els primers 6 anys); de la facturació en un 31% de mitjana (578M€, també en les primeres sis edicions ) i dels beneficis en un 29% de mitjana (uns 31M€ addicionals en el mateix període) del BAI (beneficis abans d’impostos). 

A més, tal com apunten les dades de balanç del programa (cal tenir en compte que les empreses són avaluades tres anys després de la seva participació, per aquest motiu únicament es disposen de les dades referents a les sis primeres edicions), el 66% de les empreses ha introduït nous productes o serveis després de participar-hi i el 58% de les empreses ha aconseguit millorar la seva gestió.

Per a la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, “Accelera el Creixement és una oportunitat d’impuls del negoci per a empreses que ja estan consolidades al seu sector (la majoria de les que hi participen tenen una trajectòria d’uns 20 anys), però també és una oportunitat per a les empreses més joves”.

Com ha recordat la diputada, “a Catalunya, les pimes representen en l’actualitat el 99,8% del teixit empresarial i el 69,4% del total d’ocupació”.

En aquest sentit, la vicepresidenta de PIMEC, Mireia Cammany, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats d’aquest programa i ha assenyalat que “en aquests moments de crisi econòmica a conseqüència dels efectes de la Covid-19 cal més que mai ajudar el teixit empresarial a refer-se”.

En aquest context, ha posat de manifest la importància d'impulsar la competitivitat de les pimes com a element clau per a la recuperació de l'activitat econòmica. En aquestes deu edicions, ja han passat pel programa 497 empreses i s’ha rebut prop de 900 candidatures.

Durant nou mesos, el programa ‘Accelera el Creixement’ facilita a les empreses que hi participen 78 hores de formació: 40 de consultoria personalitzada i 38 en sessions grupals. Tota la formació es fa amb consultors i professionals de prestigi que tenen una llarga experiència en gestió de negocis.

S’hi tracten aspectes claus per al creixement empresarial com són la transformació digital, la internacionalització, el finançament, la comercialització i la gestió dels equips directius, i cada empresa acaba desenvolupant el seu pla específic de creixement.

El programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, té un valor aproximat d’uns 5.500 euros, dels quals l’empresa en paga només 500. Empreses participants Pel que fa a la dimensió de les empreses participants, la mitjana és de 20 treballadors. El 54% tenen entre 10 i 49 treballadors; un 38% són microempreses (de menys de 10 treballadors) i un 7% tenen entre 50 i 249.

Pel que fa a la antiguitat, la mitjana és de 23 anys; la majoria d’empreses participants són empreses ja consolidades en el seu sector (el 44% dels participants tenen una trajectòria empresarial de més de 20 anys) i un 29% de menys de 10. Finalment, un 57% de les pimes participants provenen del sector industrial i tenen una facturació aproximada d’uns 3M€ anuals.

Per comarques, provenen majoritàriament del Vallès Occidental (24%), Baix Llobregat (18%) i Vallès Oriental (14%). L’Anoia i el Garraf són les comarques amb menor representació. Reconeixement a les empreses de la 10a edició

Aquest dijous, en un acte celebrat al paranimf de l’Escola Industrial, s’ha lliurat el reconeixement a les 48 empreses de la província de Barcelona que han finalitzat la seva participació en la desena edició del programa.

De cara a l’11a edició, s’ha arribat a les 83 candidatures, de les quals se’n seleccionaran 50 que iniciaran el programa el proper setembre.

L’acte ha comptat amb la participació de la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i la vicepresidenta de PIMEC, Mireia Cammany.

També, hi han participat la professora titular al Departament de Direcció General i Estratègia d'ESADE i presidenta de la Coordinadora General de Fundacions i exdirectora general d'ESADE, Eugènia Bieto.

A continuació, s’adjunta una llista de les empreses participants en aquesta 10a edició. Empreses distingides a la desena edició del programa: EMPRESA Municipi Acquajoyas, S.L Sitges Actiutec Grup, S.L Bagà Alco Rental Services, S.L.U Esparreguera Aldimak, S.L. Manresa Amida4 Enginyeria Igualada Arenys de pa, S.L Arenys de Munt Argemí Prefabricats, SL Centelles Aribau, S.L Castelldefels AsorCAD Engineering, S.L Parets del Vallès Bioidenti-cell, S.A Sant Cugat del Vallès Box Zero Molins S.L. Molins de Rei C Solar Estructuras S.L. Ripollet Canaletas S.A Prat de Llobregat Cargoflet Blasant, S.L Sant Boi de Llobregat Contenidors Bou, S.L Calldetenes Cultius Can Tortós, SL Palafolls EADIMODA FORMACIO SL l'Hospitalet de Llobregat GESAB, SAU Llinars del Vallès Glaser, S.L Badalona Grupo Belleza 1987, SL Cornellà de Llobregat Imanes y Desarrollos Magneticos, SL Castellbisbal Implant microdent system, S.L.U Santa Eulàlia de Ronçana Intexteis BCN, S.L Pineda de Mar ITC Innovació Tecnològica Catalana Santa Perpetua de la Mogoda J. Bailach i Fills, SA El Prat de Llobregat Laboratorios Diet Esthetic, S.A Hospitalet de Llobregat Lumaquin, SA Montornès del Vallès Mas el Guiu Aliments, SA Santa Cecilia de Voltregà Mecàniques Iron 2005 S.L. Santa Eugènia de Berga Montaggio, SL La Pobla de Claramunt Mundo Talio, SL Abrera Musicar, SCCL Sant Cugat del Vallès OHFX ENTERTAINMENT, SL Sant Marti de Centelles Olive Rueda, S.L Vilanova i la Geltrú Panots Jimenez Santa Eulàlia de Ronçana Pardira Premium - Maxisalt Granollers Planxisteria Industrial M.Vidal, SL Manresa Proeco Quimicas, SL Sentmenat Ricart, SL Esparreguera Sakma, Electrónica Industrial Hospitalet de Llobregat Sanitec Rehabilitació, SL Manresa Soemba M.I.P.A, S.L Sabadell SOLÉ, SA Martorell Studimesdos Disseny d’Interiors, SL Mataró Subproductes MC, SL Parets del Vallès Tallers Guinardó, SSCL Sant Adrià de Besòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article