Escorcolls a vivendes de Cornellà i l’ Hospitalet permet desmantellar una banda que assaltava furgonetes de repartiment

Societat.

El jutge va decretar l’ingrés a presó de la persona que liderava el grup criminal.
El jutge va decretar l’ingrés a presó de la persona que liderava el grup criminal.

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud i agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea Bàsica Policial Sants – Montjuïc van desmantellar el passat 14 de juliol un grup criminal, que es dedicava a assaltar furgonetes d’empreses de repartiment i missatgeria per tal de sostreure’n la càrrega.

Durant l’actuació policial van detenir 4 persones per 6 delictes de robatori violent i 3 persones més per un delicte de receptació, totes amb edats compreses entre els 30 i els 42 anys.

Fruit de la investigació es va poder relacionar els detinguts amb sis robatoris, comesos entre desembre de 2021 i juliol de 2022, els quals sempre seguien un mateix patró: un vehicle es creuava davant de la furgoneta de repartiment i la obligava a aturar-se.

Seguidament, apareixien dos homes amb la cara tapada, un dels quals esgrimia una arma de foc, i s’emportaven la furgoneta a una altra zona on la obrien i sostreien els paquets.

En cas que el conductor no aconseguís fugir, el lligaven de mans, li tapaven la cara i l’obligaven a estirar-se al terra de l’habitacle. En algunes ocasions el van deixar fora de la furgoneta.

La investigació es va precipitar el dia 13 de juliol quan els agents van detectar dos dels assaltants que sortien d’un supermercat de Barcelona, on acabaven de vendre objectes sostrets en un assalt comès a l’Hospitalet de Llobregat.

En l’escorcoll posterior a la detenció se’ls hi va trobar 9.000 euros en efectiu. A banda, també van detenir tres treballadors del supermercat com a presumptes autors d’un delicte de receptació ja que se’ls hi va localitzar 144 telèfons mòbils nous per estrenar procedents del robatori.

Hores després, a primera hora del 14 de juliol, es van fer quatre entrades i perquisicions en domicilis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Durant els escorcolls els mossos van detenir dues persones més vinculades al grup criminal. Els investigadors relacionen una cinquena persona amb el grup criminal, però no el van detenir ja que en el moment de les entrades i escorcolls estava complint pena de presó en un centre penitenciari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article