Salvador Illa carrega contra el Govern de la Generalitat des del sopar d’ estiu del PSC Baix Llobregat “a l’ independentisme no li agrada dialogar”

Política.

Illa amb Lluïsa Moret i Antoni Poveda.
Illa amb Lluïsa Moret i Antoni Poveda.

El PSC del Baix Llobregat ha celebrat aquest divendres a Sant Boi de Llobregat la seva tradicional trobada d’estiu, que enguany ha comptat amb la participació del primer secretari del PSC i cap de l’Oposició al Parlament, Salvador Illa; la viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del partit i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda, i més de 300 militants i simpatitzants.

En la seva intervenció, Illa ha lamentat el desgovern que hi ha a Catalunya: “Tenim moltes potencialitats: una bona ciència, una bona indústria, una societat civil que té trempera... però tenim una Generalitat desendreçada a conseqüència de 10 anys sense rumb", ha dit.

“Nosaltres entenem Catalunya com a àgora de diàleg, pluralisme o convivència. Per això, celebrem que la setmana vinent hi hagi una reunió de la mesa de diàleg entre governs. Ara bé, també cal dialogar entre catalans, però a l’independentisme això li fa por”, ha afegit.

En aquest sentit, ha remarcat que el PSC "seguirà practicant una política útil que aposti pels acords i per l’autoexigència i no per la victimització."

“Fa unes setmanes el vicepresident de la Generalitat va demanar a la gent que utilitzés Rodalies sense pagar i, ara que és gratuïta, diu que la mesura no és encertada. Sempre victimització, sempre la culpa és dels altres”, ha lamentat.

D’altra banda, ha aprofitat la seva intervenció per celebrar l’arxivament de la causa del cas del Consell Esportiu relacionada amb l’Ajuntament de Cornellà: “Vull enviar una abraçada a tots els companys i companyes de Cornellà. Nosaltres juguem net, practiquem una política que cerca resoldre problemes", ha defensat.

Finalment, Illa ha afirmat que la Federació del Baix Llobregat és “essencial”, perquè “ha construït una hegemonia política que ha sabut mantenir” i perquè “ha format quadres polítics de primer nivell”.

Per la seva part, Moret ha recordat que, en el darrer Congrés, el PSC es va fixar com a objectiu governar Catalunya: “És urgent que hi hagi un canvi d’executiu. Necessitem un govern que governi i que prengui decisions. Per això, els i les socialistes estem construint una alternativa amb un lideratge fort i explícit com és el de Salvador Illa”, ha recalcat.

Poveda s’ha referit al Debat de l’Estat de la Nació de la setmana passada, on Pedro Sánchez “va oferir propostes i mesures per no deixar ningú enrere i deixant clar que plantarà cara a la dreta per defensar l’interès general i la majoria social del nostre país”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article