El Ple Municipal de Gavà ha aprovat inicialment el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana

Societat.

Aquest document permetrà la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
Aquest document permetrà la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

El nou full de ruta que estableix els projectes estratègics orientats a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i alineat amb l’Agenda Urbana Espanyola, de la qual Gavà n’és municipi pilot.

La signatura del protocol amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el juliol de 2021 va ser un impuls important per al desenvolupament d’aquesta nova estratègia municipal amb mirada 2030.

El punt de partida va ser l’elaboració del Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica l’últim trimestre de 2020 per fer front a les conseqüències de la pandèmia i alhora continuar construint una ciutat més sostenible econòmicament, socialment i mediambientalment.

El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Gavà exposa fins a 26 projectes de ciutat,ordenats segons l’estructura i el marc estratègic que estableixen els Objectius de l’AUE. A partir de l’aprovació del Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica, es va començar a definir el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana.

A principis de 2021 es va elaborar una diagnosi a càrrec de cinc grups de treballs interns de l’Ajuntament, amb representació política i municipals, coincidents amb els cinc àmbits de gestió municipal.

Tot seguit es va definir la formulació estratègica, on es recullen els principals reptes de Gavà amb relació als 10 Objectius Estratègics de l’Agenda Urbana. Posteriorment, es van identificar els projectes considerats prioritaris a l’hora de definir el Pla d’Acció municipal.

Per altra banda, s’ha organitzat un conjunt més ampli d’accions i plans segons el 10 Objectius Estratègies de l’AUE. Tot i que cadascun dels projectes s’han incorporat sota un únic objectiu, bona part són intervencions que incideixen en altres objectius, valorant-se com a projectes de transformació integrada.

En el cas de l’Agenda Urbana de Gavà es detecta la transversalitat entre els projectes i impactes que generaran a la ciutat i a la ciutadania. A més, es concep com un document viu, en constant evolució, que anirà incorporant nous projectes i definint en detall alguns dels que ja inclou.

El Pla d’Agenda Urbana de Gavà és un document de planificació estratègica que també serveix per poder accedir més fàcilment a les fonts de finançament europeu. Gavà és un dels primers 111 municipis espanyols que va rebre finançament Next Generation en 2021 per poder portar-ho a terme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article