300 metres sota el Pont d'Esplugues creen nous accessos configurant un nou espai verd de 16 hectàrees al centre

Societat.

Està prevista una segona fase per convertir la part del bucle més pròxima a l’avinguda Cornellà en un nou passeig de vianants.
Està prevista una segona fase per convertir la part del bucle més pròxima a l’avinguda Cornellà en un nou passeig de vianants.

L’alcaldessa Pilar Díaz ha recorregut, acompanyada per diferents membres de la Corporació municipal, la connexió del parc dels Torrents, que completa un espai verd de 16 hectàrees.

“Esplugues està afrontant la seva tercera gran transformació urbanística. La primera va arribar de la mà dels primers ajuntaments democràtics. La segona es va donar amb l’impuls dels equipaments i els serveis en començar el segle XXI i ara estem posant els fonaments de l’Esplugues verda i més connectada. El nou tram de connexió del Parc dels Torrents té 300 metres, una distància que no és molt llarga, però que facilita l’accés a Espai Baronda, a les piscines o al mateix Ajuntament per sota del pont d’Esplugues”, ha manifestat Díaz.

El parc dels Torrents, el principal pulmó verd del centre d'Esplugues que recorre l'espai natural de l'antiga torrentera, tenia una manca de connexió entre les parts nord i sud, i a les darreres dècades ha anat creixent i urbanitzant-se a banda i banda del Pont d'Esplugues.

Això ja és història, amb l’obra que l’Ajuntament d’Esplugues ha acabat aquest estiu, que connecta ambdues parts a través d’un camí. Es tracta d’un passeig de prop de 300 metres de longitud i 3 d’amplada, que va des de l’Espai Baronda fins a l’anomenat bucle situat darrere la Casa Consistorial.

El camí està flanquejat per arbres (queda una petita zona a prop del pont per plantar-ne), disposa de bancs i està connectat amb escales amb l’avinguda Cornellà i per un petit pont sobre la torrentera amb l’esplanada de l’Espai Baronda. També suposa un nou accés a la piscina d’estiu, amb itinerari adaptat.

A la part ombrívola de sota el pont, al costat del camí, s’ha creat una jardinera amb plantes d’interior. Amb les obres, que han tingut un cost de prop de 500.000 euros, es configura un espai verd de 16 hectàrees al centre del municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article