Castelldefels distingeix amb el segell Local Lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques les guinguetes de la platja adherides al seu protocol de prevenció

Societat.

Durant el mes de juny l'Ajuntament de Castelldefels va oferir formació a les guinguetes en relació al protocol i properament tindran lloc dues edicions formatives més.
Durant el mes de juny l'Ajuntament de Castelldefels va oferir formació a les guinguetes en relació al protocol i properament tindran lloc dues edicions formatives més.

Lourdes Armengol, regidora d'Igualtat, ha manifestat que "durant aquest mandat vam elaborar el protocol d'actuació davant les violències sexuals als espais d'oci amb l'objectiu de donar resposta a les diverses situacions de violències masclistes i LGTBI-fòbiques que es puguin donar. Aquest protocol s'engloba en un projecte de ciutat: Castelldefels sense violències sexuals ni LGBTIfòbiques."

La republicana ha afegit que "avui, n'estem molt satisfetes d'entregar aquest distintiu a les guinguetes adherides. Castelldefels, com a ciutat oberta a la diversitat sexual i de gènere, ha d'oferir els seus espais d'oci com a entorns segurs, on totes i tots puguem gaudir d'un oci lliure de violències."

La campanya "Imparables contra les violències masclistes i lgtbi-fòbiques" inclou un dels protocols de prevenció que l'Ajuntament de Castelldefels facilita des del 2021 i que s'encarrega de coordinar la seva actuació amb la resta d'agents, serveis i institucions implicades en les activitats d'oci amb l'objectiu de prevenir i eradicar les violències sexuals al municipi. Aquest protocol està integrat al Circuit d'actuació contra la violència de gènere de Castelldefels.

A més, les guinguetes de la platja de Castelldefels inclouen, a les clàusules administratives per a l'atorgament de les seves llicències, l'adhesió als protocols vigents d'actuació davant les violències sexuals.

Concretament aquesta darrera campanya n'és un d'aquests protocols i suposa conèixer la importància de no tenir requisits d'accés sexistes, com són la diversitat de preu en l'entrada entre les dones i els homes, o diferents criteris de vestimenta. Alhora disposar d'una comunicació no sexista i que no reprodueixi discursos LGTBI-fòbics.

En aquest sentit, no tindran cabuda els cartells publicitaris que sexualitzen els cossos de les dones o les festes temàtiques basades en el sexisme, i comprometre's a activar o notificar el protocol a les autoritats competents, per tal de garantir la seva actuació i facilitar la intervenció necessària.

Les guinguetes adherides al protocol i que han rebut el distintiu "Local Lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques" són: • Tiburon • Carita Morena • Ananda • Bolero Beach • Celeste Beach • Iguana • Dolce Vita • Ancla • Chalito

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article