Representants d’ERC a diverses institucions presenten queixa a la seu del Síndic de Greuges “pel pèssim servei” de bus interurbà al Baix Llobregat sud

Societat.

Els republicans confien que Giménez-Salinas reclami a l’AMB i Avanza mesures urgents.
Els republicans confien que Giménez-Salinas reclami a l’AMB i Avanza mesures urgents.

La queixa sol•licita a Esther Giménez-Salinas que reclami tant a Avanza com a l’AMB posar remei amb urgència a les múltiples i reiterades deficiències que acumula el servei de transport públic per carretera, amb autobusos de 15 anys d’antiguitat en estat molt precari i que posen en risc usuaris i conductors subrogats.

Els republicans van començar el mes de juny una campanya de recollida de signatures a diversos punts de la comarca per presentar una queixa a la Síndica de Greuges.

En total i fins a finals de juliol, n’han recollit 1.260 que han lliurat avui com a expressió del malestar que tenen molts dels usuaris i veïns dels municipis afectats.

Tal com es va comprovar en la marxa per a un servei de bus digne que va transcórrer entre Gavà i Viladecans el passat 9 de juliol, assegura ERC que "continuarà recollint signatures per afegir a l’expedient obert avui pels serveis del Síndic de Greuges."

Esquerra Republicana es mostra convençuda que un toc d’atenció per part de la Síndica de Greuges farà reaccionar a l’AMB i de retruc a Avanza, ja que fins ara les mesures que han pres s’han demostrat del tot insuficients.

De fet, els republicans fa dos mesos que reclamen al vicepresident de l’Àrea de Mobilitat, Transports i Sostenibilitat de l’AMB, el socialista Antoni Poveda, que adscrigui de forma provisional autobusos d’altres concessions mentre no es renovi la flota actual (quelcom que començaria a materialitzar-se a finals d’any o inicis de 2023), per tal de retirar de la carretera els vehicles antics i atrotinats que representen un perill per a les persones.

La unió temporal d’empreses Avanza Baix va guanyar el juliol de 2021 el concurs de Servei Públic de Transport Col•lectiu Urbà de Viatgers entre els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans i altres municipis, promogut per l’AMB.

Va prendre el relleu a l’empresa Mohn el desembre i la prestació s’ha demostrat del tot insuficient, posant en perill a les persones usuàries amb la circulació de busos en molt mal estat.

A més, es vulneren els drets laborals de la plantilla, la flota dista molt de la qualitat esperada i s’incompleixen les freqüències estipulades. Segons el comitè d’empresa, hi ha de 30 a 60 serveis diaris suprimits per avaria dels busos o per manca d’aire condicionat.

Cal recordar que bona part dels vehicles aportats per Avanza al Baix Llobregat sud provenen del Consorci Regional de Transports de Madrid d'on van ser retirats per incomplir amb el seu pla de qualitat, després de superar els 10 anys d'antiguitat.

Això és així perquè l’AMB va permetre aquesta opció al plec de clàusules del contracte quan es va adonar que una quarantena de busos eren propietat de l’anterior concessionària i no es podrien subrogar.

Per part d’ERC Viladecans, han fet entrega de la documentació la portaveu municipal Bàrbara Lligadas, la regidora Myriam Moysset, la secretària d’Organització Mercè Mumany i el president de la secció local Albert Artero.

La comitiva republicana estava integrada per representants de les seccions locals i grups municipals a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Begues, i pel membre del grup metropolità republicà Max Zañartu i pel diputat al Parlament de Catalunya José Rodríguez.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article