A més de començar a conrear fins a 468.000 soques de carxofa la pagesia del Prat tot just acaba d'iniciar la collita de melons

Societat.

Més enllà de la Carxofa Prat,  hi ha d'altres fruites i verdures fortament arrelades a l'agricultura local.
Més enllà de la Carxofa Prat, hi ha d'altres fruites i verdures fortament arrelades a l'agricultura local.

Entre les fruites de temporada característiques del Prat, destaca el meló, que s'ha començat a collir tot just a finals d'aquest mes de juliol. Només a Mercabarna, es distribueixen anualment fins a 13 tones i mitja de melons dels conreus pratencs.

De fet, aquesta fruita de temporada és la que protagonitza la imatge principal de la campanya Viu l'estiu al Prat, amb què es difonen les diferents activitats (culturals, lúdiques, infantils i juvenils o per conèixer l'entorn natural del Prat) que es fan a la ciutat durant aquesta època de l'any.

També serveix per difondre la campanya la imatge del tomàquet, una altra de les hortalisses amb una forta presència als conreus pratencs, de la qual es van repartir 129 tones a Mercabarna per part de la Cooperativa Agrícola del Prat durant la temporada passada.

L'altra fruita característica dels mesos d'estiu al Prat és la síndria (10 tones de distribució anual a Mercabarna). El volum de producció total de totes aquestes fruites i hortalisses va més enllà del que es distribueix a Mercabarna, perquè es comercialitzen per moltes altres vies.

Bona mostra d'això és el Mercat de Pagès, que té lloc cada dissabte al matí, de 8 a 14 h, a la Plaça de Pau Casals i on es pot trobar l'ampli ventall de fruites i verdures que es conreen al Prat.

Tenint en compte la intensa activitat del Parc Agrari a l'estiu, el Mercat de Pagès continuarà celebrant-se la pràctica totalitat de dissabtes del mes d'agost.

Pel que fa a l'activitat agrícola aquest estiu, la Cooperativa Agrícola del Prat també ha alertat de l'impacte de les altes temperatures i de la manca de pluges sobre els conreus, que podrien endarrerir el creixement de les hortalisses o, fins i tot, danyar-les en alguns casos.

De tota manera, s'espera que les condicions meteorològiques millorin i s'adeqüin més al que necessiten als conreus durant el que queda d'estiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article