Satisfacció de la plataforma “Volem el Trambaix al Pla” per l’ anunci de que aquest arribarà al centre de Sant Feliu al 2025

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

El Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) i l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, s’han compromès a col•laborar en el perllongament del Trambaix, tot aprofitant l’espai alliberat pel soterrament de les vies de tren al seu pas per la ciutat.

Aquesta actuació estava recollida dins les darreres planificacions en matèria d’infraestructures, però pendent de concreció. El protocol signat per les administracions implica l’elaboració dels estudis adients i dels projectes constructiu i d’explotació, el que permetria licitar les obres a finals de 2024, el que estaria coordinat amb la previsió de finalització de les obres de soterrament.

El conveni inclou la definició de tres noves estacions del Trambaix a Sant Feliu. La darrera estarà situada a l’antiga carretera Laureà Miró, cantonada carretera de la Sanson.

Aquesta actuació, ha de permetre consolidar una de les principals reivindicacions de les organitzacions que composen “Volem el Trambaix al Pla”.

Es tracta de fer arribar el tramvia al polígon El Pla, on cada dia hi treballen milers de persones i on hi ha importants espais generadors de mobilitat.

“Volem el Trambaix al Pla” va ser impulsada l’any 2019 per la Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat, CCOO i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic. Compta amb l’adhesió d’UGT, el Col•legi d’Ambientòlegs, Catalunya Camina, l’Associació d’empresaris del Pla, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i d’altres entitats.

L’objectiu de la plataforma és assolir el perllongament de la xarxa tramviària pel centre del Baix Llobregat i la seva connexió amb els FCG, a Quatre Camins, tot millorant la qualitat del transport metropolità per permetre desplaçaments més segurs, nets i sostenibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article