La Consellera d'Acció Climàtica ha presentat a Castelldefels la proposta de declaració de zona ZEPA per a l'espai natural de l' Olla del Rei

Societat.

Després de la reunió de treball ha tingut lloc una visita guiada a l'entorn natural.
Després de la reunió de treball ha tingut lloc una visita guiada a l'entorn natural.

L'Ajuntament “celebrava” aquesta notícia ja que la Generalitat refermava l'interès municipal de conservar l'espai natural de l'Olla del Rei.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà (ERC), informava en roda de premsa sobre la incorporació de l'Olla del Rei de Castelldefels en l'ampliació de les Zones d'Especial Protecció per les Aus (ZEPA).

En la visita la Consellera Jordà ha estat acompanyada per mantenir una reunió de treball en la que han estat presents l'Alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC); el 1er tinent d'Alcaldia i Regidor de Medi Ambient, Jordi Maresma (ERC), el director de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur; el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes i altres membres de l'equip de Govern.

En declaracions de Jordi Maresma, 1r Tinent d'Alcalde i regidor de Medi Ambient, aquest assegurava que, “el compromís en la defensa i la custòdia del territori és un dels eixos principals de l'acció política d'aquest govern republicà i d'esquerres. N'estem molt orgullosos de la vista de la Consellera Jordà que ens ha vingut a presentar la proposta de declaració de zona ZEPA per a l'espai natural de l'Olla del Rei.”

I continuava, “així mateix, la visita ens ha permès situar damunt del terreny la necessitat de les inversions pendents i que afecten l'Olla del Rei, com són les estacions de bombament pendents i el manteniment de l'espai que es vol protegir.”

L'Alcaldessa, Maria Miranda (PSC) recordava que "reclamem l'atenció de la Generalitat sobre el territori tenint en compte que és la propietària dels terrenys i de la futura ZEPA. Fruit d'aquesta titularitat és la responsabilitat que tenen de finalitzar les inversions en sanejament, les càrregues d'urbanització i les futures actuacions per assolir un grau de qualitat en la defensa mediambiental de la zona."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article