Salvador Illa titlla de “conflicte crònic” la relació entre ERC i JxC des de Sant Andreu de la Barca

Política.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició al Parlament, Salvador Illa, ha visitat aquest dissabte Sant Andreu de la Barca amb motiu de la Festa Major del municipi.

Ho ha fet acompanyat per l’alcaldessa Ana Alba; regidors i regidores socialistes de l’equip de govern; el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda; la portaveu socialista al Senat, Eva Granados; el diputat José Zaragoza; i les diputades Sònia Guerra i Rocio Garcia.

En declaracions als mitjans de comunicació, Illa ha recalcat que el PSC no vol que el “conflicte crònic i permanent” al si del Govern de la Generalitat s’estengui al Parlament: “Col•laborarem per tenir una presidència amb plenitud de funcions abans del 15 de setembre”, ha dit.

Així mateix, ha subratllat que la Diada Nacional de Catalunya d’enguany ha d’estar marcada “pel respecte, el pluralisme i la bona convivència entre catalans i catalanes”.

“Defensem un catalanisme inclusiu, és a dir, que cadascú pugui expressar la seva manera d’entendre la catalanitat des del respecte”, ha afegit. D’altra banda, el president del grup Socialistes-Units per Avançar al Parlament ha insistit en la necessitat que Catalunya tingui uns “pressupostos de país”, motiu pel qual ha explicat que es posaran en contacte amb el conseller Giró per explorar aquesta possibilitat.

“Volem uns pressupostos d’ampli consens que puguin ajudar les catalanes i els catalans a fer front als múltiples reptes que tenim. La nostra aposta és la de la política útil i constructiva que ajuda a resoldre problemes”, ha reivindicat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article