La nova connexió ferroviària Castelldefels – Barcelona més a prop

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (Mitma) del govern espanyol ha fet pública l'adjudicació per 1,35 milions d'euros d'aquesta actuació que suposarà la definició i anàlisi tècnics que es puguin plantejar per establir una nova línia ferroviària que uniria la nostra ciutat amb Gavà, Viladecans, Sant Boi i Barcelona (el "Metro del Delta").

Les empreses adjudicatàries disposen de 30 mesos per desenvolupar aquest treball El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (Mitma) del govern espanyol ha adjudicat per 1,35 milions d'euros la redacció de l'estudi d'alternatives per construir una nova connexió ferroviària entre Castelldefels i Barcelona (el conegut històricament com "Metro del Delta"). Les empreses adjudicatàries, Prointec i Intecsa Inarda, disposen d'un termini de 30 mesos per desenvolupar els treballs.

L'estudi ha de definir i analitzar les alternatives tècniques que es puguin plantejar per fer una nova línia ferroviària amb les característiques adequades per donar un servei de Rodalies.

Aquesta nova línia ha de constituir una nova entrada ferroviària de la línia R2 i donar servei a les poblacions de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi. De forma paral•lela es durà a terme una anàlisi funcional de la continuació d'aquesta línia al nucli urbà de Barcelona, el que suposarà un tercer itinerari complementari als 2 túnels que ja existeixen a la xarxa de Rodalies.

Aquesta actuació forma part de l'Actualització del Pla de Rodalies de Catalunya 2020 – 2030, un document que conté la proposta d'actuacions per donar resposta a les necessitats d'una demanda futura creixent a la xarxa de Rodalies fins al 2030.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article