La ministra de transports la gavanenca Raquel Sánchez agafa el tren a Gavà per donar visibilitat als abonaments gratuïts posats en marxa

Política.

Aquesta gratuïtat també serveix per incentivar l’ús del transport públic, que és el més eficient i el que més contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.
Aquesta gratuïtat també serveix per incentivar l’ús del transport públic, que és el més eficient i el que més contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

Sánchez ha escollit la seva població natal, i de la que en va ser alcaldessa durant 7 anys, per defensar aquesta mesura del govern de Pedro Sánchez que la pròpia ministra ha qualificat com a ”històrica i sense precedents”.

Segons Sánchez, aquesta mesura “té sobretot la intenció d’ajudar a les classes mitjanes i treballadores per poder alleugerir la pressió sobre les seves butxaques, ja que la inflació està tenint un impacte molt important”.

Els càlculs que fa el Ministeri és que “l’estalvi per a una família a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que fa ús de Rodalies pot estar al voltant dels 750 euros en aquests quatre mesos que estarà vigent la gratuïtat dels abonaments”.

Preguntada per si aquesta mesura es podria allargar més enllà del 31 de desembre proper, Sánchez ha explicat que encara és aviat per parlar d’això quan tot just s’acaba de posar en marxa la gratuïtat dels abonaments a Rodalies.

Però sí que ha volgut deixar clar la ministra que “aquest és un govern sensible que està al costat de les classes mitjanes i treballadores, i per tant prendrà totes les mesures que siguin oportunes i necessàries per poder lluitar contra els efectes d’aquesta guerra a Ucraïna que està provocant l’encariment de la cistella de la compra”.

Segons dades del Ministeri, en un dia com avui s’ha produït un increment de la demanda al voltant del 9% respecte al mateix dia de 2019. Aquest increment “ha estat perfectament absorbit pel sistema i és una bona notícia ja que hem aconseguit un increment de la demanda més enllà dels usuaris habituals de Rodalies”.

Raquel Sánchez ha estat acompanyada en aquest viatge en tren per l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que ha destacat que aquestes mesures del govern espanyol “funcionen a nivell local, és a dir, aquestes famílies que s’han vist beneficiades amb aquests abonaments gratuïts són aquelles famílies que actualment tenen una situació complicada amb l’augment dels preus”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article