El secretari del PSC Baix Llobregat assegura que “les manifestacions independentistes de la Diada són excloents”

Política.

Els secretariat socialista del Baix Llobregat en la reunió de dilluns.
Els secretariat socialista del Baix Llobregat en la reunió de dilluns.

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha afirmat aquest dilluns que la manifestació independentista de la Diada “no ha estat inclusiva ni transversal en els darrers anys”.

Ho ha assegurat en una reunió del secretariat de la federació després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés que no hi assistiria i que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, declarés que s’és a temps de plantejar una mobilització "inclusiva i transversal”.

“ERC ha vist ara que la manifestació no és inclusiva, quan la realitat és que és excloent des de fa alguns anys i que no representa la majoria de la ciutadania. La qüestió de fons no és que divideixi l’independentisme, sinó que divideix Catalunya”, ha dit Poveda.

El també senador creu que ERC i Junts per Catalunya han convertit aquesta mobilització en “una batalla més” al si del Govern de la Generalitat.

“Mentre Salvador Illa treballa per la unitat i la reconciliació de les catalanes i els catalans, l’independentisme continua en una lògica divisiva de la qual la població n’està farta”, ha remarcat Poveda. Aquest considera que ERC i Junts per Catalunya “haurien de reflexionar sobre l’impacte social que provoquen les seves actituds, declaracions i decisions”.

Durant la reunió, el primer secretari de la federació socialista s’ha referit també a l’inici escolar i a “la mala gestió” de la Generalitat amb la Formació Professional. “Tenim una FP amb una oferta limitada, no adaptada al mercat local i que no permet que molts joves puguin estudiar el que volen”, ha remarcat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article