El pla urbanístic de l'àmbit Estació-Seda-Paperera promourà un barri pioner en emissions zero i l'accés a l'habitatge assequible al Prat

Societat.

El ple municipal, celebrat aquest dimecres 7 de setembre, ha aprovat inicialment la modificació del Pla general metropolità en l'àmbit Estació-Seda-Paperera.
El ple municipal, celebrat aquest dimecres 7 de setembre, ha aprovat inicialment la modificació del Pla general metropolità en l'àmbit Estació-Seda-Paperera.

Els principals objectius d'aquest pla, que encara ha de continuar la seva tramitació i segueix obert a les aportacions dels diferents grups socials i polítics, són convertir els antics sòls industrials on es trobaven les empreses Seda i Paperera en un barri referent a l'àrea metropolitana, Catalunya i Espanya en matèria de transició ecològica, que es caracteritzarà per ser una zona d'emisions zero, i impulsar el dret a l'habitatge.

Aquesta modificació del Pla general metropolità s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern i de Podemos i l'abstenció d'ERC i C's.

A través del conjunt de les seves actuacions, el pla vol dinamitzar aquest barri i generar una nova centralitat al casc històric. La modificació del Pla general metropolità abasta una superfície de 452.973,53 m2, que comprenen els àmbits de La Seda, l'Estació intermodal, Urgoiti-Ponsich i La Paperera.

El pla contempla destinar el antics sòls industrials a zones verdes i a espais que s'aprofitaran per a diferents usos urbans i especialment per a la garantia del dret a l'habitatge entre el conjunt de la ciutadania i, específicament, entre les persones més joves.

Amb el nou pla urbanístic, es vol contribuir a donar resposta a les necessitats d'habitatge digne i assequible de la ciutat durant les properes dècades.

Prop de la meitat dels 5.410 habitatges que s'hi construiran (fins a 2.414) seran de protecció oficial i, d'aquests, la meitat (1.207) seran de lloguer assequible.

Aquestes actuacions per ampliar el parc residencial assequible de la ciutat se sumaran a les que ja s'estan desenvolupant a l'Eixample Sud. En aquesta zona, l'Ajuntament, juntament amb l'empresa municipal Prat Espais i la Cooperativa Obrera de Vivendas (COV), estan impulsat 300 nous habitatges amb aquesta finalitat, amb què ja es doblarà el parc residencial assequible del Prat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article