El nou servei de bicicletes elèctriques metropolitanes AMBici operatiu a Sant Just el 2023

Societat.

L’AMBici substitueix l’actual e-Bicibox,
L’AMBici substitueix l’actual e-Bicibox,

A partir de l’1 de gener de 2023 es posarà en marxa el nou servei metropolità de bicicletes elèctriques compartides, del qual Sant Just en formarà part, i que millorarà la connexió del municipi en bicicleta amb Barcelona i amb altres 15 municipis de l’àrea metropolitana.

A Sant Just, aquest sistema comptarà inicialment amb 66 bicicletes, distribuïdes en sis punts d’ancoratge on es podran agafar o deixar, el servei podrà augmentar de forma progressiva en els propers anys si així es requereix.

S’han escollit punts d’ancoratge que afavoreixen la connexió amb el transport públic, com Walden, Carretera Reial amb Rambla de Sant Just o el Parador, així com altres punts en barris més allunyats per afavorir la connexió amb la resta del municipi, com Mas Lluí, Barri Nord o La Miranda, a la plaça del Canigó.

S’’integrarà tarifàriament amb el Bicing i hi connectarà a través d’estacions de pont o de transferència, ubicades en zones limítrofes de Barcelona, com Zona Universitària.

Aquest servei es cofinança entre l’AMB i els diferents ajuntaments metropolitans: la inversió inicial ha pogut ser finançada pels fons europeus Next Generation, i l’Ajuntament assumirà uns 80.000 € anuals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article