Les persones investigades a Cornellà pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet exculpades

Política.

L’alcalde Balmón havia defensat que confiava “en l'honestedat de les persones investigades i en una resolució positiva del cas.”
L’alcalde Balmón havia defensat que confiava “en l'honestedat de les persones investigades i en una resolució positiva del cas.”

El Jutjat d'Instrucció 4 de Cornellà encarregat de la investigació de la causa separada relacionada amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet i que afectava regidors, treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Cornellà, ha acordat arxivar provisionalment la causa contra totes les persones investigades.

Després de l’arxiu del cas sobre les nou persones que ja havien prestat declaració en seu judicial el mes de juliol, aquest mes de setembre han comparegut davant del jutjat les quatre que restaven per declarar i, en aquest sentit, la Jutgessa, ha pres també la decisió d’arxivar la causa contra totes elles, després d’evidenciar-se que estan exemptes de qualsevol possible responsabilitat penal. La decisió judicial fonamenta i determina que no hi ha cap indici de comissió de delicte, i per aquest motiu n’ha acordat el sobreseïment.

L'Ajuntament va mostrar, des del primer moment, la màxima tranquil•litat respecte de l'acció judicial, ja que considerava que els contractes investigats es van tramitar i aprovar d'acord amb el procediment legal establert.

La documentació que la policia va requerir en el mencionat registre ja havia estat entregada un any i mig abans, en el marc d'aquesta mateixa causa.

Així mateix, les interlocutòries de sobreseïment han expressat que els contractes es van formalitzar per necessitats del servei i justifiquen l'actuació dels càrrecs electes i de tots els funcionaris i tècnics que van intervenir vetllant per la seva correcta gestió.

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va defensar des d’un principi que confiava en l'honestedat de les persones vinculades amb l'Ajuntament de Cornellà investigades, i que la documentació presentada indicava que la seva actuació s’havia ajustat en tot moment a la normativa, per la qual cosa el cas s’hauria de resoldre en aquest sentit. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article