La nova recollida de residus d’ Esparreguera serà gradual no inclourà les activitats de neteja viària ni contempla la recollida porta a porta

Societat.

El Ple Municipal debatrà el proper dimecres el nou contracte de recollida de residus, que es licitarà amb un pressupost 1.274.691 euros anuals.
El Ple Municipal debatrà el proper dimecres el nou contracte de recollida de residus, que es licitarà amb un pressupost 1.274.691 euros anuals.

El nou contracte de residus es complementarà amb la compra de contenidors automàtics, per valor estimat de 800.000 euros, i l’adquisició de dos camions de recollida, valorats en 670.000 euros, que es finançaran amb romanents de tresoreria.

Tot i que des de finals de 2021 la regidoria d’Espai Natural ha treballat per incloure el contracte de neteja viària en el nou contracte de residus municipal, finalment aquests es licitaran per separat.

El fet que el contracte de neteja viària encara no estigui prou definit, dubtes jurídics sorgits arran d’un canvi normatiu del 2018 i la urgència per posar en marxa el nou contracte de residus en són les causes.

El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, ha assegurat que “el proper dimecres el Ple debatrà i votarà el contracte de recollida de residus perquè aquest no pot esperar més i, paral•lelament, es continuarà treballant en el contracte de neteja viària”.

D’altra banda, el regidor Ortí ha explicat que “tot i que el model de recollida defensat per l’equip de govern combina el porta a porta al centre i els barris perifèrics de la vila amb els contenidors de superfície a la resta del municipi, aquesta voluntat s’haurà d’implementar progressivament”.

El model de recollida de residus inicialment plantejat preveia la instal•lació de contenidors de superfície al nucli de la vila, a les zones on actualment n’hi ha de soterrats, i la implementació del sistema de recollida porta a porta al centre, La Plana i els barris de Mas d’en Gall i Can Rial.

Segons ha explicat Emmanuel Ortí, la implantació d’aquest model ara no és viable per raons econòmiques, tot i que “el govern municipal no renuncia a la implementació futura del model del porta a porta” i considera que “el nou contracte de residus suposa un pas ferm cap al model desitjat, encara que el primer pas serà un canvi de sistema i no pas de model, que arribarà més endavant”.

El nou contracte de recollida de residus tindrà una vigència de 3 anys amb la possibilitat d’una pròrroga i la transició cap al nou servei serà progressiva, ja que començarà amb el des-soterrament dels actuals contenidors i la seva substitució per contenidors de superfície provisionals, una actuació que ha de començar aquesta mateixa tardor.

Els contenidors de superfície provisionals seran substituïts pels contenidors nous i definitius un cop entri en vigor el nou contracte de residus i es faci efectiva la compra d’aquests per part de l’Ajuntament.

Es tracta de 730 contenidors automàtics de càrrega lateral i 155 contenidors per a les illes emergents, amb cost d’adquisició valorat en 800.000 euros.

En paral•lel, per a reforçar la recollida dels nous contenidors, és prevista la compra de dos camions per un valor estimat de 670.000 euros.

Aquests imports s’han de sumar al pressupost base de licitació del nou contracte de recollida de residus, que serà de 1.274.691 euros i que es licitarà de manera independent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article