La Generalitat restableix el servei de ginecologia als barris Centre i Les Planes de Sant Joan Despí

Salut.

La iniciativa també demana garantir la prevenció i el seguiment a tots els perfils de dones del municipi.
La iniciativa també demana garantir la prevenció i el seguiment a tots els perfils de dones del municipi.

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució presentada pel grup “Socialistes Units per Avançar” que insta la Generalitat a restablir el servei de ginecologia als centres d’atenció primària de Sant Joan Despí “el més aviat possible i en una data concreta." ERC i Junts s'han abstingut en dos dels tres punts de la proposta.

La iniciativa es va registrar el mes de novembre de l’any passat després que el govern català retallés el servei de ginecologia a Sant Joan Despí, fet que va provocar que les dones d’aquest municipi del Baix Llobregat s’haguessin de desplaçar a Cornellà per visitar-se.

La proposta aprovada reclama a l’executiu català que el servei de ginecologia es presti als centres d’atenció dels barris Centre i Les Planes, i que es garanteixi la prevenció i el seguiment a tots els perfils de dones de la localitat.

També demana que el Departament de Salut faci una planificació de futur perquè els CAP tinguin els recursos i la plantilla adequats, tenint en compte l’augment de població que en els darrers anys està registrant la ciutat.

En aquest sentit, és una realitat que el desenvolupament de noves zones residencials, com Les Begudes o l’eix de l’Avinguda de Barcelona, està provocant un creixement demogràfic de la localitat.

La diputada Rocio Garcia ha recordat que “a dia d’avui el servei de ginecologia només es presta dos matins, per tant, no podem considerar que aquest hagi tornat als CAP de Sant Joan Despí. No s’estan atenent les demandes d’atenció, assistència i prevenció relacionades amb la salut de les dones des d’un enfocament universal”. “És urgent que el servei torni de forma completa als CAP del barri Centre i de Les Planes”, ha afegit.

Per la seva part, la portaveu del grup municipal socialista de Sant Joan Despí, Judith Riera, ha afirmat que “estem parlant d’una reivindicació que venim reclamant des de fa temps les veïnes de Sant Joan Despí, el Consell de Dones i el grup municipal socialista. Esperem que amb la proposta aprovada la Generalitat compleixi, definitivament, amb les seves obligacions”. I ha subratllat: “La salut de les dones de la nostra ciutat és imprescindible i no pot esperar ni un minut més.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article