Tècnics de l’ Hospitalet Esparreguera Santa Coloma de Cervelló Sant Feliu i Sant Vicenç dels Horts fan formació per millorar els Plans Municipals de Protecció Civil

Societat.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

Aquest matí s’han iniciat les sessions del Curs d’implantació de plans municipals i simulacres que imparteix Protecció Civil de la Generalitat amb l’objectiu d’informar i donar recursos al personal tècnic de l’administració local per implantar un pla de protecció civil municipal a través de simulacres.

Es tracta de la primera edició del curs destinat prioritàriament a personal tècnic de protecció civil d’ajuntaments amb Pla de Protecció Civil Municipal aprovat o tramitat a la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat i pendent d’informe favorable. En aquesta edició s’han inscrit una vintena de persones de diferents municipis i consells comarcals.

Amb aquest curs es pretén facilitar als ens locals les eines per poder fer les accions que garanteixen el coneixement dels plans de protecció civil municipals per part dels seus responsables als diferents ajuntaments i d’aquesta forma afavorir la seva l’aplicació efectiva en els episodis de risc i emergència que els puguin afectar per protegir la seva població.

El curs s’emmarca dins l’estratègia de Protecció Civil de la Generalitat de suport als ens locals en matèria de protecció civil, conjuntament a altres accions com les subvencions o els diferents cicles de sessions formatives que es realitzen per al personal tècnic, regidors i alcaldes.

A les sessions es prepararà i realitzarà un simulacre de despatx, s’elaboraran els documents clau per al seu disseny i s’avaluaran els resultats, s’abordarà com preparar un simulacre operatiu i també s’analitzarà el programa d’implantació d’un pla de protecció civil municipal (Duprocim).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article