Àmbit B30 amb El Papiol i Martorell com a membres vol definir les noves prioritats en mobilitat sostenible i infraestructures

Societat.

Dimarts es reunia la Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 per fer seguiment dels projectes en marxa de l’entitat.
Dimarts es reunia la Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 per fer seguiment dels projectes en marxa de l’entitat.

Durant la trobada, que s’ha celebrat a la Cambra de Comerç de Sabadell, s’ha fet un balanç de la feina que s’està executant. Entre aquestes iniciatives, es destaca el Mapa Formatiu de la B30 i l’actualització de la priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del territori.

Josep Monràs, president de l’Associació, ha destacat que “els projectes en marxa pretenen obtenir una visió compartida i global de les necessitats del nostre territori”, tot amb l’objectiu “de definir i planificar les polítiques publiques de forma objectiva i rigorosa”.

Per la seva banda, Ramon Alberich, president de la Cambra de Comerç de Sabadell i vicepresident de l’entitat, ha posat en valor l’espai que representa la B30 “com a aglutinador de voluntats de les entitats presents a l’àrea” i en especial “per la mirada posada en el creixement econòmic i el desenvolupament empresarial i industrial”.

Des de la constitució de l’Associació Àmbit B30, la millora de les infraestructures viàries i de transport públic ha esdevingut una prioritat amb l’objectiu d’avançar en la competitivitat del territori, incrementar l’activitat econòmica, generar noves oportunitats i fomentar la mobilitat sostenible.

Aquesta realitat s’ha materialitzat en el document de “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de l’àmbit B30”.

Les novetats lligades a les infraestructures dels darrers anys, la posada en marxa d’inversions pendents i la nova realitat postpandèmia generen la necessitat de revisar durant aquest trimestre aquesta priorització, amb el treball conjunt de totes les entitats adherides a l’Associació.

Durant la reunió, també s’ha informat dels treballs iniciats per disposar d’un Mapa de formació de la B30, enfocat en l’FP, amb l’objectiu de conèixer les necessitats del sector empresarial del territori pel que fa als perfils més demandats i les mancances amb què es troben a l’hora de donar-hi resposta.

El Mapa pretén ser un element aglutinador que permeti articular millor l’oferta formativa de la regió, i servir d’eina útil per les administracions competents per tirar endavant estratègies més ajustades a les necessitats reals de les empreses i de les persones del territori.

Els dos projectes presentats compten amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona, a través de les Àrees de Desenvolupament Econòmic i d’Educació, respectivament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article