L’ Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels rep una injecció de 3.7MEUR des del Ministeri de Ciència

Societat.

La ministra Diana Morant va visitar el passat dimecres 21 les instal•lacions alhora que va fer l' anunci.
La ministra Diana Morant va visitar el passat dimecres 21 les instal•lacions alhora que va fer l' anunci.

La ministra de Ciència i Innovació del Govern central, Diana Morant, va visitar el passat dimecres 21 les instal•lacions de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels, ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia.

Morant va estar acompanyada per una delegació de l'equip de govern municipal, encapçalada per l'alcaldessa Maria Miranda, i pels representants i investigadors de l'ICFO amb el seu director, Lluís Torner, al capdavant.

A la visita, Diana Morant va anunciar que el Consell de Ministres ha aprovat un Real Decret per fer una dotació especial de 3,7 milions d'euros que es destinen a l'impuls d'un programa d'investigació internacional en col•laboració amb l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i la Societat Max-Planck alemanya.

El programa es dedica a l'estudi de les propietats fonamentals dels materials quàntics sintètics i les seves aplicacions futures, a més de la formació avançada per a joves investigadors i un programa de visitants amb l'objectiu de maximitzar el seu abast i la seva projecció.

Aquesta inversió se suma al milió d'euros que l'ICFO rep del Ministerio de Ciencia e Innovación pel fet de comptar amb l'acreditació d'excel•lència Severo Ochoa.

Aquesta acreditació es concedeix de forma anual (durant quatre anys) a aquells centres que destaquen per la seva rellevància i impacte internacional.

Després de la visita a les instal•lacions, la ministra Diana Morant va destacar que l'ICFO “és un dels centres referents de la investigació a Espanya i que volem replicar al llarg del país. Un centre que destaca per la investigació d'excel•lència que fa, la transferència del coneixement a l'empresa privada i per l'atracció i retenció del talent que porta a terme.” Morant va destacar que a l'ICFO “hi treballen més de 400 investigadors i investigadores, el 70% dels quals són internacionals.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article