Martorell substituirà la flota d’autobusos urbans de gasoil per elèctrics

Societat.

Convertint-se en el primer municipi del Baix Llobregat amb el transport urbà amb energia 100% neta.
Convertint-se en el primer municipi del Baix Llobregat amb el transport urbà amb energia 100% neta.

El procés s’ha iniciat amb l’adquisició de dos vehicles de l’empresa Solaris & Coach, així com un pantògraf i una estació transformadora. En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, aquest dijous s’ha presentat el nou autobús elèctric a la rambla de Les Bòbiles.

A l’acte de presentació ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, i la regidora de Joventut, Raquel Sans.

També el conseller delegat de l’empresa Soler Sauret, Joan Soler, comercials de l’empresa Solaris i membres de l’associació de veïns de Torrent de Llops.

L’alcalde ha emfasitzat que “Martorell serà el primer municipi del Baix Llobregat on el 100% del servei de transport públic urbà funcionarà amb energia neta”, anant més enllà amb les demandes de la Unió Europea en aquesta matèria, que exigeixen un 45% per al 2025 i un 65% per al 2030.

A més, “serem dels pocs municipis de tot l’Estat espanyol amb càrrega ultra ràpida, ja que disposarem d’un pantògraf que el carregarà en només tres minuts per a una autonomia de 60 quilòmetres. No només tenim un bus elèctric 100%, sinó que a més és 100% eficient”. Fonollosa ha recordat que ” l’electrificació del transport públic urbà a Martorell ens ha sortit de franc.

El 70% del cost prové d’una subvenció del ‘Programa MOVES Proyectos Singulares’ d’ajudes a Projectes singulars en matèria de mobilitat sostenible del IDAE del Ministeri per la Transició ecològica, cofinançat amb fons comunitaris FEDER.

L’altra 30% prové de la junta de compensació del nou polígon logístic P7 de Martorell, que havia d’aportar un cànon per la mobilitat generada i que hem aplicat a aquest projecte”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article