El Teatre Plaza de Castelldefels incorpora cinema en català a la seva programació habitual

Cultura.

Va acollir el passat divendres 23 la projecció de la pel•lícula "Escape Room", primera del Cicle Gaudí de cinema en català a la ciutat.
Va acollir el passat divendres 23 la projecció de la pel•lícula "Escape Room", primera del Cicle Gaudí de cinema en català a la ciutat.

Jordi Maresma, primer tinent d'alcalde de Drets i Ciutadania i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Castelldefels, en el seu discurs inaugural va manifestar que "en aquest darrers anys, l'equip que formen la regidoria de Cultura i el Teatre Plaza ens hem esforçat en proposar una programació cultural estable que contribuís a fomentar l'esperit crític, a reflectir la realitat que ens envolta, i ha fer-ho amb la màxima voluntat d'inclusió."

El republicà va cloure manifestant que "la cultura i la llengua són elements fonamentals de la cohesió social i també pilars de la igualtat d'oportunitats. Amb aquesta vocació, us convidem a participar i a gaudir d'aquest projecte compartit, on tots i totes hi tenim un lloc especial."

Castelldefels s'ha sumat enguany a aquesta iniciativa de l'Acadèmia del Cinema Català per impulsar la presència del cinema fet a Catalunya i en català a aquelles poblacions on és difícil comptar amb aquesta oferta (si s'exclou el cinema infantil).

El cicle constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel•lícules catalanes l'any, una cada mes, a més de 100 poblacions de tot el territori. Entre setembre i desembre, podrem veure pel•lícules com "Toscana" (21 d'octubre), "Alcarràs" (18 de novembre) i "La voluntària" (30 de desembre). El preu general de les entrades és de 4,5 €.

Des del seu naixement (any 2016), el Cicle Gaudí ha passat de 12 sales a la província de Barcelona a les 105 a tota Catalunya d'enguany. El Cicle Gaudí compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article