Aprovat el Pla Local de Joventut 2022-2025 de Molis de Rei

Política.

Comptarà amb 97 actuacions, 8 eixos, i inclourà nous serveis com l’assessoria de salut jove, un servei de suport psicològic i una campanya de salut mental.
Comptarà amb 97 actuacions, 8 eixos, i inclourà nous serveis com l’assessoria de salut jove, un servei de suport psicològic i una campanya de salut mental.

El Ple ordinari del mes de setembre celebrat el dimarts 27, ha donat llum verd al nou Pla Local de Joventut de Molins de Rei 2022-2025. Aquest nou Pla recull 97 Actuacions, agrupades en 8 eixos, que s’executaran des del consistori durant els pròxims quatre anys.

La seva missió principal és crear una eina de treball per ordenar i sistematitzar les polítiques de joventut, per tal de generar escenaris de participació juvenil i oferir uns serveis de proximitat que acompanyin els joves en el seu procés d’autogestió vital i emancipació.

Algunes de les novetats més destacables del Pla són la inclusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de l’Agenda 2030 en totes les actuacions, la inclusió dels eixos mediambiental i de comunicació i difusió, i la inclusió de nous serveis com l’assessoria per a joves, el servei de suport psicològic i activitats de salut mental.

Abans, l’alcalde Xavi Paz ha estat l’encarregat de donar la benvinguda al nou membre del grup municipal Molins Camina - Podem, Miguel Ángel Pozo, que ha realitzat, tot seguit, la presa de possessió com a nou regidor, en substitució de l’Ana Aroca.

Seguidament, el Ple també ha acordat l’aprovació del conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Molins de Rei, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i la Societat Catalana d’Herpetologia per la custòdia de les parcel•les de propietat municipal a la zona de Les Llicorelles.

El conveni té per objectiu establir una col•laboració entre les diferents parts per tal de fer compatible l’ús del territori del tram final de la Riera de Vallvidrera amb la seva conservació i millora de la biodiversitat i preveu que la Societat Catalana d’Herpetologia assumeixi el manteniment i gestió d’aquests terrenys situats en un àmbit periurbà.

És previst que l’acord tingui una duració de quatre anys i suposarà un cost a l’Ajuntament de 5.000 € per l’any 2022, i de 19.400 € anuals per la resta d’anys, fins al 2027.

També cal destacar l’aprovació dels preus provisionals, l’harmonització i la gratuïtat de I2 per al curs 2022-23 de l’Escola Bressol Municipal El Molí i de l’Escola Bressol La Traca, la modificació del pressupost 2022 per un crèdit extraordinari de 50.000 €, que aniran destinats al manteniment i l’actualització del Foment Cultural i Artístic, un dels equipaments referents de la Vila.

I per últim, el consistori ha tirat endavant la proposta per fixar els 5 de febrer i el 10 de desembre de 2023 com els dos festius addicionals d’obertura autoritzada per als comerços.

Per últim, el Ple va donar llum verd a l’adhesió a l’estratègia de promoció de la salut i prevenció al Sistema Nacional de Salut (SNS) i a l’adhesió al Manifest de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, amb el lema escollit per l’ONU “La resiliència i les contribucions de les dones grans”, del Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article