Dissabte s'inaugura a Sant Feliu un espai per persones afectades per la pèrdua d'un nadó durant les etapes gestacionals, neonatals i perinatals

Salut.

Arxiu.
Arxiu.

Gràcies a la col•laboració conjunta de l'Ajuntament de Sant Feliu, l'Asociación Ania, Petits amb llum i PFB Serveis Funeraris, el cementiri comptarà amb un nou espai verd en forma de parterre on s'ubicarà un monòlit amb una dedicatòria.

La iniciativa pretén visibilitzar aquestes pèrdues, i donar resposta a la demanda d'espais de comiat i record per a aquesta tipologia de defuncions.

L'acte d'inauguració, obert a tota la ciutadania, se celebrarà a les 12.30 h, i comptarà amb l'assistència de l'alcalde Oriol Bossa, la regidora de Feminismes i LGTBIQ+ Loren Rider i la directora general de PFB Ana Maria Gassió, així com de representants de l'Asociación Ania i Petits amb llum.

Després dels parlaments es llegirà una poesia musicada per l'Escola municipal de música, i es farà un oferiment davant del propi monòlit. Una de cada quatre famílies pateixen avui en dia la pèrdua perinatal, gestacional o neonatal, que es donen durant la gestació, en el naixement o en morts de nounats fins als 28 dies de vida.

És una realitat encara molt invisibilitzada socialment i que pateixen moltes famílies en silenci. La mort d'una gestant o infant recent nascut segueix sent un tema tabú, silenciat i minimitzat, fet que provoca que sovint les famílies que pateixen una pèrdua d'aquestes característiques es trobin soles a l'hora d'afrontar aquest dolor.

Sant Feliu se suma amb la creació d'aquest nou espai a l'esforç de diverses entitats que treballen per fer extensiu aquest reconeixement social, facilitant un espai de culte comú per a totes les famílies.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article