El PSC Baix Llobregat pressiona perquè finalitzin les obres de l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires

Política.

Membres del PSC registrant la proposta.
Membres del PSC registrant la proposta.

El grup Socialistes-Units per Avançar ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual insta la Generalitat a iniciar, abans de finalitzar l’any 2022, la licitació de les obres d’ampliació de l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires i a garantir que l’ampliació del centre educatiu es farà efectiva abans de començar el curs escolar 2023-2024.

Han registrat la iniciativa la portaveu d’Educació al Parlament, Esther Niubó; la diputada del Baix Llobregat i membre de la comissió d’Educació, Rocio Garcia; l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell; i regidores i regidors de l’equip de govern.

Les obres de construcció de l’actual institut (acull també alumnat de Castellví de Rosanes) es van iniciar el 15 de setembre de 2005 i van finalitzar el 15 de setembre de l’any següent. La construcció inicial contemplava que únicament hi hauria tres línies de secundària.

Al curs 2007/2008 es va proposar als Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat ampliar el centre escolar per tal de poder incorporar dos grups de batxillerat, i es van instal•lar dos mòduls de 180m2.

L’octubre de 2008 es va aprovar el projecte d’ampliació de l’institut i, el novembre d’aquell any, es va publicar l’acord de Govern on s’especificava la dotació pressupostària, que era d'1.662.425 euros. L’objectiu era poder dur a terme l’actuació d’ampliació de 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat.

Amb l’increment de ràtios, el centre educatiu acull actualment més de 550 alumnes en unes instal•lacions que clarament no disposa els espais que necessitaria.

En aquest sentit, s’estan hipotecant espais comuns com el laboratori, la sala d’estudi o la biblioteca per tal de poder cobrir les necessitats del centre.

El govern català va aprovar, el desembre de 2019, que construiria 27 edificis educatius, d’entre els que destaca l’ampliació de l’Institut Montserrat Colomer, notificant que durant el primer trimestre del 2020 s’iniciaria la licitació per a la redacció i l'actualització del projecte constructiu, amb la previsió que el 2021 es licitaria l'obra d’execució.

A dia d’avui no s’ha fet ni una cosa ni l’altra. Segons dades del Departament d’Educació, el juliol del 2020 la Generalitat va aprovar 20 noves construccions escolars per un valor total de 105.250.000 euros.

Tenint en compte les dades de la conselleria, totes les obres es començarien a edificar de manera esglaonada fins el 2025 i, en la taula detallada de les obres gestionades per aquesta, es mostra que, a data 7 de setembre de 2022, el projecte d’ampliació de Batxillerat de l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires es troba en la fase de supervisió i aprovació.

L’alcalde Enric Carbonell ha subratllat que “estem parlant d’una reclamació de fa massa anys i, per tant, voldríem que fos atesa. Les veïnes i els veïns del poble tenen molta paciència, però tot té un límit. Per això, demanem a la Generalitat que actuï i que ho faci ja mateix.”

Segons Esther Niubó, “la qualitat de l'educació es mesura també per la qualitat dels seus centres educatius, i fa massa anys que les construccions i ampliacions d'escoles i instituts són una assignatura pendent del Govern de la Generalitat. Els nostres estudiants mereixen estudiar en equipaments dignes que disposin de tots els espais educatius necessaris.”

Rocio Garcia creu que “la població de Sant Esteve Sesrovires ha demostrat una gran capacitat de paciència i col•laboració amb la Generalitat de Catalunya, per tal que puguin avançar tots els tràmits tècnics i pressupostaris després de més d’una dècada d’endarreriment. Justament per això reclamem a la Conselleria que es comencin a licitar les obres abans d’acabar l’any 2022.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article