La cúpula d’ ERC es bolca amb Raquel Albiol per rellevar “a un Balmón que porta 39 anys decidint a l’ Ajuntament de Cornellà”

Política.

Els republicans es veuen a prop de trencar el mite del “cinturó roig” del PSC.
Els republicans es veuen a prop de trencar el mite del “cinturó roig” del PSC.

Centenars de persones van assistir, ahir 13 d’octubre, davant de l’Ajuntament de Cornellà, a l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia per les properes municipals del 2023 per Esquerra Republicana de Cornellà, Raquel Albiol.

Un acte proper que va ser conduït pel cornellanenc, exregidor de la ciutat i exdiputat al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, que va destacar la tasca feta a Cornellà per tots els regidors i regidores d’Esquerra Republicana en les diferents legislatures i va posar en valor la implicació de l’alcaldable en diferents lluites socials, des dels inicis de la seva militància política.

Alhora, una cornellanenca i un activista de Cornellà, van destacar de la Raquel Albiol, “el seu pragmatisme, coherència i la voluntat de trobar solucions, així com el fet que sempre està a tot arreu, present a les diferents activitats que es realitzen a Cornellà i la seva preocupació per les persones, entitats i les seves necessitats.”

Raquel Albiol, va centrar el seu discurs, en la necessitat d’una esquerra transformadora i útil que lideri el canvi que li cal a Cornellà, “després de 39 anys de governs socialistes amb majories absolutes, i maneres de fer hegemòniques, amb el suport habitual dels Comuns, que semblen una extensió del PSC, és l’hora del canvi i de transformar la ciutat”.

Va incidir també en el fet que “els reptes que tenim ara són immensos i els hem d’afrontar de maneres diferents no podem continuar aplicant les mateixes polítiques del s. XX en ple s. XXI”.

Albiol va destacar la necessitat de, “preservar l’última zona natural de la ciutat i no permetre que es construeixi un barri sencer nou a Ribera-Salines: què no us enganyin, el PSC menteix, sí, menteix, l’ARE RiberaSalines, ni és social, ni sostenible, ni soluciona el problema de l’habitatge a Cornellà. La majoria de cornellanencs i cornellanenques no podran fer front al preu d’un pis”.

Al seu discurs, va fer incís a diferents problemàtiques de la ciutat i la necessitat “d’una esquerra transformadora i útil que treballi per un Cornellà cohesionat, emprenedor, feminista, sostenible i republicà”.

El MHP de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va ser qui va finalitzar l’acte amb un discurs centrat en l’actualitat política de Catalunya i del Govern de la Generalitat.

Assenyalava, “la importància de municipis com Cornellà, per avançar com a país des del punt de vista econòmic, industrial i motor del republicanisme català i avantposant a totes les persones per davant del partit.”

Per Aragonés, “una ciutat com Cornellà i un país com aquest que s'han alçat amb les mans de la gent, que han construït l'estat de benestar, ha de ser escoltada i ha de tenir el poder de decidir amb valors republicans".

Alhora, va advertir que, “els planejaments urbanístics han d’anar d’acord amb l’emergència climàtica i la necessitat que des de totes les administracions es prioritzi la perspectiva de gènere en totes les polítiques.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article