En marxa el Protocol d'actuació per episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica en la seva fase d'avís preventiu de PM10 al Baix Llobregat

Salut.

El motiu ha estat que la intrusió de pols africana persistirà i les condicions de dispersió no milloraran significativament.
El motiu ha estat que la intrusió de pols africana persistirà i les condicions de dispersió no milloraran significativament.

El Vicepresident d'Ecologia, Eloi Badia, i el Vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Antoni Poveda, han enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l'activació de les mesures previstes al Protocol que es va aprovar el gener de 2017 i que es va revisar i actualitzar el març de 2020, i els animen a prendre mesures per conscienciar la ciutadania a actuar per reduir la contaminació.

La fase d'avís preventiu es posa en marxa quan en dues estacions o més de la XVPCA a l'àrea metropolitana se supera el valor de mitjana de 50 µg/m³ diaris de PM10 i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells. En aquest cas, els nivells se superen en 12 estacions de la XVPCA 4 d'elles situades en municipis metropolitans.

En l'àmbit de les indústries que tinguin focus emissors a l'atmosfera, l'AMB insta les seves empreses públiques i concessionàries a posar en marxa les mesures descrites als plans d'acció individuals per a la fase d'avís preventiu, i recomana als ajuntaments: – Requerir a les activitats ubicades al seu terme municipal a què posin en marxa les mesures descrites a la fase d'avís preventiu dels seus plans d'acció individuals.

En cas de no disposar-ne, aplicar les mesures definides per a la indústria al Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire PAMQA 2020: no realitzar processos com arrencades i posades a punt que no siguin imprescindibles i es puguin endarrerir.

En l'àmbit d'educació per a la sostenibilitat, l'AMB fa difusió de totes aquestes mesures per reduir les emissions i explica què és la contaminació atmosfèrica en les activitats del programa d'educació per a la sostenibilitat Compartim un Futur, que tenen lloc als centres educatius, els equipaments municipals i els centres col•laboradors, entre altres espais.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article