L ’Associació Celíacs de Catalunya signa un conveni amb l’ Ajuntament de Gavà

Salut.

Permetrà impulsar accions per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques.
Permetrà impulsar accions per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques.

El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Celíacs té per objecte integrar als celíacs als actes públics de la ciutat, sensibilitzar sobre la malaltia celíaca al conjunt de la ciutadania i treballar per a la normalització de la vida de les persones celíaques de Gavà.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha expressat la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni que “permetrà treballar per a la igualtat de condicions perquè les persones celíaques puguin portar una vida absolutament normal a la ciutat”.

En aquest sentit, Badia ha remarcat la importància de conscienciar al sector de la restauració amb l’objectiu que “les persones celíaques puguin anar a un restaurant amb la tranquil•litat de menjar un plat sense gluten”.

Cal pensar que “no és només el fet de menjar sense gluten sinó tot el procés per evitar la contaminació creuada”, ha afegit Gemma Badia. A través del conveni, es vetllarà perquè a les festes i esdeveniments populars que s’organitzin a la ciutat hi hagi sempre una alternativa per a les persones celíaques.

En aquest sentit, l’Ajuntament està adherit a la Campanya Cap infant celíac sense caramels per tal que a la Cavalcada dels Reis es donin caramels sense gluten. Així mateix, es realitzaran diverses accions i activitats adreçades a la ciutadania per donar a conèixer la malaltia i la dieta sense gluten.

El president de l’Associació Celíacs de Catalunya, José Molina ha destacat la importància d’aquest conveni per tal de “treballar de forma conjunta per normalitzar la vida de les persones celíaques de Gavà i el seu entorn”.

Molina també ha volgut deixar clar que “la celiaquia és una malaltia i no un estil de vida. La persona celíaca ha de menjar sense gluten perquè no té cap altre remei”.

L’acord contempla també accions amb els menjadors escolars i els establiments de restauració de la ciutat perquè puguin acreditar-se com a aptes per a persones celíaques. Actualment, a Gavà hi ha tres establiments acreditats per l’Associació Celíacs de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article