En 9 mesos hi ha hagut a Cornellà el doble de sancions a conductors de patinets que al llarg de tot l’any 2021

Societat.

La Guàrdia Urbana de Cornellà imposa més de 1.300 sancions a patinets.
La Guàrdia Urbana de Cornellà imposa més de 1.300 sancions a patinets.

L’any 2021, l’Ajuntament de Cornellà va modificar l’Ordenança Municipal de Vehicles i Vianants donat el creixement exponencial de l'utilització de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, principalment patinets, i d’acord amb el reial decret aprovat pel Govern Central.

L’objectiu és regular la circulació d’aquests vehicles exclusivament per la calçada o pels carrils segregats, i vetllar tant per la seguretat dels conductors dels mateixos, com per la dels vianants.

L’entrada en vigor de la nova normativa va estar acompanyada de diferents campanyes informatives per part d’agents cívics i la Guàrdia Urbana, encarregada de garantir el compliment del nou marc regulador. Des de la seva implantació s’han portat a terme sancions per l’incompliment de diferents aspectes de la normativa.

Segons dades de la Guàrdia Urbana, entre gener i setembre de 2022 s’han obert 1.320 expedients sancionadors contra Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), més del doble que durant tot l’any 2021.

D’aquestes 1320 sancions, el 65% s’han produït per anar sense casc homologat, el 10% per circular per la vorera, el 9% per transportar més d’una persona, el 6% per conduir de forma negligent i la resta, en menor percentatge, per conduir utilitzant el telèfon mòbil, no respectar el semàfor vermell, o portar cascos o auriculars, entre d’altres.

És significatiu remarcar, que a l’any 2020 les sancions més nombroses tenien a veure amb la circulació en patinets de més d’una persona i per conducció negligent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article