Segona fase del projecte social A-porta al barri de La Salut de Sant Feliu

Societat.

A-porta és una iniciativa desenvolupada conjuntament entre l'Ajuntament i CONFAVC.
A-porta és una iniciativa desenvolupada conjuntament entre l'Ajuntament i CONFAVC.

Després de la gran acceptació de la iniciativa a Can Calders, en aquesta edició s'ha sumat també el barri de La Salut, amb què es pretén 'picar' 531 llars més. L'objectiu total és arribar així a un total de 1.131 llars, sumant la primera i la segona fase a Sant Feliu.

A l'acte van participar l'alcalde de Feliu, Oriol Bossa; la tinenta d'Alcaldia i presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania, Flavia Reina; el president de la CONFAVC, Jordi Giró; i la veïna Picaporta de les dues fases a Sant Feliu, Patricia Aguilar.

Bossa va destacar la tasca de les Picaportes veïnes afirmant que "estem a les portes d'una nova crisi econòmica que augmentarà la pobresa energètica i els casos de vulnerabilitat a la ciutat. Per això teniu una responsabilitat enorme a la qual us encoratjo a fer amb tota l'energia d'ajudar l'Ajuntament a detectar aquests casos".

La iniciativa es desenvoluparà fins al desembre de 2022 i posteriorment es valorarà la seva continuïtat en una altra ubicació, ja sigui en el mateix barri o en d'altres indrets de la ciutat.

Les dues fases de l'A-porta a Sant Feliu han estat desenvolupades per la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i han comptat amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de San Feliu de Llobregat.

A-porta és un projecte social d'apoderament veïnal en què veïns i veïnes carismàtics, anomenats Picaportes, són contractats, formats i coordinats per visitar a tots i cadascun dels seus veïns i veïnes i donar-los suport.

Alhora consells i recursos sobre com millorar la seva qualitat de vida (accés a drets socials, vulnerabilitat energètica, recerca de feina, recursos del barri, gestió de residus, malbaratament alimentari, convivència i civisme, acompanyament a gent gran, etc.). Es tracta d'un projecte transversal degut a l'heterogeneïtat de població susceptible a informar i orientar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article