Sant Boi vol ser un referent en l'oferta acadèmica i formativa de la logística un sector en procés de creixement i transformació

Economia.

Sant Boi està configurant progressivament una oferta formativa universitària i no universitària en sectors estratègics de l'economia local.
Sant Boi està configurant progressivament una oferta formativa universitària i no universitària en sectors estratègics de l'economia local.

L'Ajuntament ha acordat un conveni de col•laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), el seu centre de formació continuada IL3 i l?empresa Prologis per oferir formació a mida, tant presencial com en línia, orientada a donar resposta a les noves habilitats i perfils professionals que requereix el sector de la logística.

El conveni s'ha presentat en el decurs de la I Fira de la Logística 4.0, que ha tingut lloc a Sant Boi el dimarts 18 d'octubre. Hi han participat l'alcaldessa, Lluïsa Moret; el rector de la UB, Joan Guàrdia; el director general de l'Institut de Formació Contínua de la UB, Guillem Iñíguez, i el conseller delegat de Prologis España, Cristian Oller.

L'Ajuntament facilitarà els espais i materials per impartir els cursos, que tindran la direcció acadèmica de la UB. Prologis establirà les necessitats formatives, conjuntament amb el consistori, i promourà la realització de pràctiques i la inserció laboral de les persones participants. També s'estudiarà la possibilitat d'un programa de beques per facilitar l'accés a la formació a persones en situació de vulnerabilitat.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha afirmat que "amb iniciatives com aquest conveni volem avançar per fer de Sant Boi un punt de referència per al sector de la logística en matèria formativa i acadèmica?.

"Els vincles i les aliances que estem construint entre institucions, centres formatius i empreses?, ha afegit, "ens estan servint per donar resposta als nous reptes d'un sector estratègic, que està creixent, transformant-se i digitalitzant-se, que necessita nous perfils professionals i que està generant treball digne?. Lluïsa Moret ha convidat els joves a "descobrir que la logística pot ser la seva oportunitat?.

El rector de la UB, Joan Guàrdia, ha constatat "la necessitat d'oferir des de la universitat una formació ajustada a sectors sensibles com aquest". També ha assenyalat la importància que la formació universitària arribi a tots els col•lectius i tots els àmbits de coneixement.

En el cas de la logística, la UNED ja ofereix un curs d'extensió universitària específic i la Fundació Llor, en col•laboració amb Prologis, un grau superior d'FP. Pel que fa al sector de la salut, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha instal•lat a Sant Boi aquest curs el seu Campus Docent, on s'imparteix un Grau en Infermeria, entre altres titulacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article