L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha lliurat avui la Medalla de Ciutat a l'Hospital Universitari de Bellvitge coincidint amb el 50è aniversari

Societat.

50 anys d'història de l'Hospital Universitari de Bellvitge.
50 anys d'història de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

D'aquesta manera, ha volgut agrair la contribució del centre, hospital de referència per al Prat, tant en l'àmbit mèdic i sociosanitari com en la defensa de la salut pública i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Aquest reconeixement s'ha lliurat aquest divendres, 21 d'octubre, a la tarda en un acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament del Prat (podeu veure'l aquí), al qual han assistit l'alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, acompanyat pel regidor de Salut i Consum, Gabriel Soriano, que ha detallat els motius que han portat la ciutat a concedir la Medalla al HUB.

L'alcalde ha fet entrega d'aquest reconeixement a la gerent territorial de la regió sanitària metropolitana Sud, la Doctora Montserrat Figuerola, que ha recollit el guardó en representació de l'hospital.

La medalla representa una manifestació d'agraïment municipal a persones o organitzacions que han destacat pels seus mèrits o per haver prestat serveis rellevants a la ciutat. El ple municipal del Prat del passat mes de setembre va ratificar concedir-la a l'Hospital Universitari de Bellvitge per unanimitat.

Durant l'acte, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha considerat "un luxe" que l'hospital de referència de proximitat de la gent del Prat "sigui un dels hospitals de referència del país" tant pel que fa a l'atenció sanitària com a la recerca mèdica, la formació de professionals o la defensa de la salut pública.

"Ens heu cuidat, durant aquestes cinc dècades en què, mentre els professionals anàveu conquerint les 19 plantes de Bellvitge, obrint especialitat rere especialitat, la ciutadania del Prat les anàvem omplint d'històries, vivències, i records de moments durs i moments feliços, però en tot cas de moments clau en les nostres vides" - ha expressat Mijoler.

L'alcalde del Prat forma part del Comitè d'Honor del 50è aniversari HUB, conformat per representants de les màximes autoritats de la Generalitat, les administracions locals de l'àrea de referència de l'hospital i els col•legis de metges i metgesses i d'infermeria i de la UB.

"Heu construït un servei públic que avui hem de reivindicar i defensar com el que és, un dels grans patrimonis de la nostra gent, de la gent treballadora de les nostres ciutats", ha expressar l'alcalde Mijoler als i les representants de l'hospital que han acudit aquest divendres a l'Ajuntament.

Així mateix, i tot recordant el lema #AlPratEnsCuidem, l'alcalde ha agraït expressament la tasca desenvolupada pel personal de l'hospital davant de la covid: "Al Prat ens vam cuidar durant la pandèmia, i en això va ser fonamental la tasca que vau fer a Bellvitge", ha expressat.

El HUB forma part de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l'ICS, de la qual forma part el Prat, i molts dels 5.000 professionals de l'hospital viuen a la nostra ciutat.

L'Hospital de Bellvitge ha contribuït decisivament a l'atenció mèdica i sanitària de la població del Prat i, en els darrers temps, ha tingut un paper clau per atendre les persones afectades per la covid-19 també de la nostra ciutat.

Precisament, l'experiència del primer pacient de covid que va sortir amb vida de la UCI de Bellvitge, el pratenc Fernando Domínguez, és el tema sobre el qual versa el documental "103". El documental està elaborat pel pratenc David Airob, juntment amb José Bautista.

Pel seu 50è aniversari, el HUB va iniciar el novembre de 2021 un conjunt d'actes commemoratius, que culminaran el proper 8 de novembre, el mateix dia que es va fundar l'hospital l'any 1972, aleshores sota la denominació d'Hospital Prínceps d'Espanya.

Des dels seus orígens, Bellvitge ha experimentat una evolució constant fins a esdevenir el que és avui: un centre sanitari i mèdic de referència al país, que registra realitza 20.000 intervencions de cirurgia i 37.000 altes anuals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article