El músic Jordi Savall ha recollit el 2n Premi Tarradellas Persevera en un acte a l’Església de Santa Maria de Cervelló

Cultura.

En concret el 23 d’octubre, el dia que es commemoraven els 45 anys del retorn del president a Catalunya.
En concret el 23 d’octubre, el dia que es commemoraven els 45 anys del retorn del president a Catalunya.

Ha estat l’homenatge que el seu poble natal, Cervelló, ha retut al seu fill predilecte a través de l’atorgament d’un premi que recull un dels valors del llegat de Tarradellas: la perseverança.

Representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’entitat Agermanament amb Saint-Martin-le-Beau, veïns i veïnes tant d’aquesta localitat francesa com de Cervelló i entitats han participat en l’acte de lliurament organitzat per l’Ajuntament de Cervelló.

Jordi Savall ha declarat “he tingut molt clar que hi ha utopies que es poden realitzar si creus en elles” i ha afegit que “la lliçó de la perseverança és ser una bona persona, tractar bé al teu voltant perquè sense això, sense el respecte i la confiança no va enlloc, és una lliçó que he après del president Tarradellas”.

A la cerimònia han participat David Agustí, director de Serveis Territorials de Presidència de la Generalitat de Catalunya; Jesús Naharro, diputat; Montserrat Català, secretària personal de Tarradellas; Joan Esculies, historiador i biògraf del president; Josep Tarradellas i Macià i Carles Checa, president de l’entitat Agermanament amb Saint-Martin-le-Beau,a més de la regidora de cultura de l’Ajuntament, Montse Canas, i l’alcalde, José Ignacio Aparicio.

El màxim representant de l’Ajuntament ha destacat que “amb aquest premi i tot un seguit d’accions com la dignificació de la tomba en el cementiri municipal, el futur Espai Tarradellas a la Biblioteca o el treball conjunt amb l’Arxiu de Poblet, volem fer un sentit homenatge per allò que ell va representar: la seva fermesa, enteresa, intel•ligència i, sobretot, la seva perseverança”.

El diputat Jesús Naharro, de la Diputació de Barcelona, ha remarcat que “aquesta església esplèndida és un escenari adequat per rebre un premi anomenat Persevera perquè ella mateixa ha perseverat en el temps sent un dels millors exemples del romànic a la nostra comarca”.

El diputat ha recordat que la seva institució treballa amb el convenciment de la vigència de la figura de Tarradellas i la seva visió de la política.

En nom de la Generalitat, David Agustí ha recordat que “Cervelló és l’origen on es van formar els valors de Tarradellas. Aquest premi lliga perfectament aquests valors seus de municipalisme i de cultura política amb la perseverança, la constància i el seu sentit de servei públic, tot plegat d’un valor incalculable per la història del nostre país”.

Agustí ha animat “a fer com feia Tarradellas: posar les persones per davant de tot, centrant les polítiques en les persones”, afegint que “la cultura és un pilar fonamental del nostre país, i tant Savall com Tarradellas en són bons representants”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article