Acció a Castelldefels i Gavà per la recuperació de les dunes a la platja

Societat.

La Jugatecambiental el passat diumenge 23 d'octubre acollia l'Acció Platges MET, de recuperació de les dunes.
La Jugatecambiental el passat diumenge 23 d'octubre acollia l'Acció Platges MET, de recuperació de les dunes.

Cada any, en acabar l'estiu i la temporada alta de platges, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments com Castelldefels organitzen unes jornades adreçades a la ciutadania d'accions de conservació i millora de la biodiversitat de les seves platges.

La jornada d'enguany porta el nom Acció platges MET: Recuperem les nostres dunes! A Castelldefels, el punt de trobada era la Jugatecambiental, al mòdul de la Biblioplatja (al Passeig Marítim, 133) a la platja de la ciutat.

L'acció consistia en la plantació d'espècies dunars com el borró o el lliri de mar i la retirada d'espècies invasores com l'ambròsia. Prèviament va tenir lloc una visita a l'Espai Dunar.

L'activitat, a càrrec del monitoratge de Fundesplai, finalitzava amb l'obsequi als participants d'una bossa de tela i un pòster de les espècies dunars per part de l'AMB.

L'AMB i els ajuntaments del litoral metropolità volen posar en valor que, el passat mes de juny, la recuperació i la gestió de les dunes de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Castelldefels inclosa, va aconseguir el prestigiós guardó New European Bauhaus, concedit anualment per la Comissió Europea (CE) a un projecte de reconnexió amb la natura.

A més, aquest reconeixement europeu no ha estat l'únic que ha rebut enguany la gestió de les platges metropolitanes i recentment, l'AMB va aconseguir una subvenció del projecte europeu Safeguarding Biodiversity per protegir la biodiversitat, fomentant la participació ciutadana i així, conscienciar del seu valor natural i dels problemes de regressió que les afecten.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article