L’Ajuntament de Molins de Rei inaugura un racó dedicat a la memòria de Sonia Rescalvo dona transsexual assassinada

Societat.

Placa per recordar la intolerància feixista.
Placa per recordar la intolerància feixista.

La nit del 6 d’octubre de 1991, Sonia Rescalvo Zafra va ser assassinada per un grup de neonazis que li van propiciar una pallissa al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Aquest assassinat va ser el primer crim a Espanya – del qual es té constància- que es cometia pel simple fet de tractar-se d’una persona transsexual.

Per tal de retre-li homenatge, l’Ajuntament de Molins de Rei va preveure al Pla Local LGTBI 2020-2023 posar el seu nom a un dels carrers o espais de la vila.

D’aquesta manera, el Ple, en la sessió ordinària del 25 de novembre del 2021, va aprovar per unanimitat posar el seu nom al racó ubicat al carrer de la Infanta número 23.

Un espai que es trobava en mal estat de conservació i ara , s’ha arranjat amb uns bancs i zona verda, i amb la col•locació de la placa de dedicada a la Sonia Rescalvo. Coincidint amb el Dia Internacional d’acció per la despatologització trans, que es commemora el 24 d’octubre, es va inaugurar ahir el racó Sonia Rescalvo.

En l’acte hi va participar l’entitat molinenca Rainbow, i una de les seves membres, la Mari Marcos, va llegir un manifest assegurant que amb aquest racó “estem participant en el llegat que va deixar la Sonia Rescalvo i totes les dones trans que avui dia encara lluiten per la defensa dels seus drets”.

En aquest sentit, la regidora de feminismes i LGTBI, Jessica Revestido, va assegurar que “l’Ajuntament fa un pas més pel col•lectiu LGTBI amb aquest humil homenatge a totes les persones que per la seva condició s’han vist agredides en algun moment” i va acabar el discurs afirmant que “continuarem lluitant perquè tothom visqui la seva identitat i orientació sexual amb llibertat”.

En darrer lloc, va intervenir l’alcalde, Xavi Paz, que va exposar que “tothom hauria de poder exercir els seus drets i actuar en llibertat, sense que això sigui un tema de debat”.

L’acte va ser amenitzat per la cantant molinenca, Paula López, i el guitarrista, Fran López, que van interpretar diversos temes, entre els quals ‘I want to break free’ del grup musical Queen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article